Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ποιος πρωτοστατεί στην απαξίωση των πανεπιστημίων …

Μα προφανώς και προκλητικώς τα κόμματα.

Τελευταίο επεισόδιο: Τα 5 νέα πρόσωπα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ... Με σημερινή απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε τις πρώτες αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος. Νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ορίστηκε ο κ. Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και Επικεφαλής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ιδιαίτερα υψηλές περγαμηνές στον τομέα του … (
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17.01.2017 : 17:02).

Έχουμε προσπαθήσει πολλάκις στο παρελθόν να πείσουμε ότι οι πανεπιστημιακοί πρέπει να μην εμπλέκονται σε κυβερνητικές και κομματικές δραστηριότητες. Οι καθηγητές απευθύνονται σε φοιτητές που θέλουν να κατανοήσουν τις επιστημονικές προσεγγίσεις και να αποκτήσουν επιστημονικές γνώσεις και δε θέλουν ή δεν πρέπει να βλέπουν κομματικούς υπαλλήλους στα έδρανα και στα εργαστήρια διδασκαλίας.

Θα ήταν ίσως θεμιτό τα κόμματα να αναθέτουν ειδικές μελέτες με διαφάνεια και  δημοσιοποίηση σε πανεπιστημιακές ομάδας και εργαστήρια/μαθήματα, αλλά πέραν αυτών ουδέν.

Αν οι κκ. πανεπιστημιακό επιθυμούν πολιτικές ή κομματικές θέσεις και τις αντίστοιχες απολαβές, θα πρέπει να παραιτούνται από τη θέση τους, ενώ θα μπορούν να επανέλθουν μόνον κατόπιν ανοιχτών προκηρύξεων πανεπιστημιακών θέσεων.

Οι απαράδεκτες σημερινές πρακτικές πρέπει να τελειώσουν άμεσα και να πρωτοστατήσουν όλοι όσοι επικαλούνται εκσυγχρονισμό, νεωτερισμούς, καινοτομία, διαφάνεια,  δεοντολογία και νομιμότητα και λογική.
Δημοσίευση σχολίου