Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Στα σκαριά ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας …

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. 

Wikimedia Commons/Dimorsitanos

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της οικολογικής προσφοράς του άλσους και η περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την ανάδειξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης …. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:12:27, Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 12:24).

Πολύ καλά νέα.

Προτείνουμε στην Περιφέρεια και στην Περιφερειάρχη  κα Δούρου, να μελετήσει την πρότασή μας «Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα» (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko) και ν α εφαρμόσει μερικές ή πολλές από τις προτεινόμενες εκεί από το 1994 ιδέες. Εμείς είμαστε στη διάθεση της ιδίας και των υπηρεσιών της αν επιθυμούν συνεργασία και καινοτόμες εφαρμογές.

Άποψη μας είναι να μη κατασκευαστεί νέο γήπεδο της ΑΕΚ , όπως έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια – βλέπετε  π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/06/blog-post_27.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/05/blog-post_29.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/04/blog-post_6.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/12/blog-post_10.html.

Αν όμως παρά πάσα ελπίδα αποφασιστεί η ανέγερση του, προτείνουμε τη μετατόπιση του νέου γηπέδου εντός του Πάρκου και δημιουργία ενός χώρου πρασίνου προς την πλευρά της πόλεως. Η μετατόπιση θα είναι σχετικά μικρή και θα προκύψει από διάλογο με το δήμο και τις υπηρεσίες του.
Δημοσίευση σχολίου