Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ανδ. Ξανθός: Ανυπόστατη κινδυνολογία, υγειονομικά ασφαλής η Ελλάδα …

Για ανυπόστατη κινδυνολογία κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Guardian, σύμφωνα με το οποίο Έλληνες ασθενείς που θα μπορούσαν να ζήσουν πεθαίνουν, επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαλυμένο. 

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο σύστημα υγείας της Ελλάδας και «δυστυχώς αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικά συγκινητική υπερπροσπάθεια των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθια και αξιόπιστη τη δημόσια περίθαλψη» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:15:02, Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 14:45).

Πρέπει πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε ως ασθενείς και ως πολίτες τον Guardian, για το δημοσίευμά του. Που όπως φαίνεται ταρακούνησε το σχεδόν αναίσθητο  σύστημα που λέγεται ΕΣΥ.

Πολλά από τα όσα εγράφησαν και όσα ελέχθησαν είναι υπερβολές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά μεγάλα και δυσεπίλυτα όμως προβλήματα. Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικές διαπιστώσεις:
1.    Τα νοσοκομεία και οι Ιατρικές Σχολές έχουν μεταλλαχθεί σε χώρους ιδιωτικής εξάσκησης της ιατρικής. Δεν υφίσταται σύστημα, κανένας έλεγχος και δεν εφαρμόζεται καμιά αξιολόγηση.
2.    Όλη η δουλειά βγάνει από τους ειδικευόμενους ιατρούς, με λίγη έως καθόλου καθοδήγηση από τους ειδικευμένους και δη τους δ/ντες
3.    Οι νοσηλευτές έχουν αυτονομηθεί και εργάζονται όπως θέλουν, χωρίς έλεγχο, καθοδήγηση και αξιολόγηση. Μεγάλο μέρος της εργασίας γίνεται από ειδικευόμενους σπουδαστές νοσηλευτικών σχολών.
4.    Πολλές υπηρεσίες φροντίδας προς τους ασθενείς προσφέρονται από οικείους και συγγενείς
5.    Το δράμα των «αποκλειστικών νοσηλευτριών» βαρύνει υπερβολικά τους ασθενείς και τους οικείους τους, δεν προφέρει κανένα έργο στη θεραπεία και αποτελεί παράλογη ελληνική εφεύρεση. Δεν αναφέρθηκε από κανένα.
6.    Δεν υπάρχουν πουθενά και συστηματικά ιατρικοί φάκελοι και προφανώς ούτε σκέψη για ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας, ακόμα και σε πανεπιστημιακές κλινικές
7.    Στα νοσοκομεία περιφέρονται καθημερινώς εκατοντάδες άσχετοι άνθρωποι εκτός των οικείων και των συνοδών, με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ιατρική ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων και την υγιεινή των χώρων

Εν κατακλείδι: Αν δεν έχει γνωστούς και διασυνδέσεις και περιμένεις το σύστημα να σε υποστηρίξει, χάθηκες. Τα ανωτέρω θέματα έχουμε αναδείξει πλειστάκις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, αλλά κανένας αρμόδιος προς του οποίους απευθυνθήκαμε δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα το παραμικρό ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/story/1189529/maksimou-epikaleitai-stoixeia-tou-2011-kai-2012-o-guardian για το περιεχόμενο του άρθρου, τις απαντήσεις κυβερνήσεως, αντιπολίτευσης και του υπουργού κ. Ξανθού. Κανείς ωστόσο δεν πάντα επί της ουσίας και στα δικά μας ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου