Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Μαύρο σκοτάδι για το παλιό ασφαλιστικό και τις πλουσιοπάροχες πρακτικές του …

Μεγάλο μέρος της δυσφορίας των πολιτών δημιουργείται από τις άθλιες εκπομπές των ΜΜΕ, στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο πολλοί πονεμένοι και αριβίστες. Παριστάνουν τους ειδικούς και ρίχνουν τόνους μίσους και απαξίωσης στο απαρχαιωμένο, πλην εξαιρετικά γενναιόδωρο παλιό ή το πριν του γίγαντα υπουργού Κατρούγκαλου, ασφαλιστικό σύστημα.

Η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να εκπονήσουν – έπρεπε να είναι μέρος της λειτουργίας των ταμείων, από συστάσεώς των  - και να δημοσιεύσουν λεπτομερή στοιχεία για το ύψος των συντάξεων που εδίδοντο με βάση τις καταβολές των εισφορών των εργαζομένων, τις ηλικίες συνταξιοδότησης, τα συνολικά έτη ασφάλισης, τα έτη συνταξιοδότησης των δικαιούχων, τα προνόμια συγγενικών προσώπων, τα μεγέθη της εισφοροδιαφυγής και τις αντίστοιχες παροχές σε μη δικαιούχους τις στρατηγικές αξιοποιήσεως των αποθεματικών και εν γένει των χρημάτων των ταμείων και κάθε άλλο στοιχείο που θα πείσει τους πολίτες για την εγκυρότητα των πληροφοριών. Και λογικά θα πρέπει να διατυπωθούν πολλά σενάρια και παραδείγματα, ώστε όλα τα παραπάνω να γίνονται κατανοητά από τους πολίτες.

Παρόμοια στοιχεία του νέου ασφαλιστικού συστήματος, πρέπει να δημοσιεύονται τακτικά και ανελλιπώς.

Η διαύγεια ποτέ δεν απέβη εις βάρος των απαραίτητων ορθών πολιτικών και των δικαιωμάτων των ενδιαφερομένων. Αντίθετα η παραπληροφόρηση και η συσκότιση ενθαρρύνουν τις απαιτήσεις και τις παράλογες αντιδράσεις.

Τότε και μόνον τότε θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους και θα σταματήσει η αθλιότητα που παρατηρούμε σήμερα και αποτελεί πρόσφορο έδαφος για κάθε λογής πιέσεις προς το πολιτικό σύστημα, διευκολύνει τους προνομιούχους μάγκες, κατατρύχει τους νέους που πρέπει να δουλέψουν και τη χωρα που έχει πάρει το μεγάλο κατήφορο.

Και ας μη ξεχνά κανείς ότι το ασφαλιστικό κατατρώει το 15% περίπου των πόρων του κράτους, έναντι 4 ή 5% στην ΕΕ και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, μελλοντικά μάλλον κανείς δε θα πάρει πίσω τίποτε από τα χρήματα που διαθέτει για ασφάλιση και σύνταξη.
Δημοσίευση σχολίου