Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Νικόλα Κατσίμπρα «Ελλάδα - Τουρκία: Η πραγματικότητα στο Αιγαίο σήμεραΕλλάδα - Τουρκία: Η πραγματικότητα στο Αιγαίο σήμερα», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.12.2016 : 23:29).



Κάθε φορά που διαβάζουμε τέτοιες αναλύσεις μας πιάνει ανησυχία και αναρωτιόμαστε τις ακριβώς συμβαίνει και πόσο καλά προετοιμασμένοι ήμαστε ως χώρα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Γενικά καταλήγουμε στο ότι είμαστε κατάλληλοι μόνον για άμυνα και ποτέ για επιθετικές, λογικές και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και των συμφερόντων μας.   

Έχουμε την ελπίδα ότι ο κ Κατσίπρας υπερβάλλει και η ελληνική διπλωματία είναι αντάξια της αποστολής της και ικανότατη. Και έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι αλωνίζουν καθημερινώς στο Αιγαίο, παραβιάζουν ακόμα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα και το FIR και κάθε φορά που μιλούν, μας λούζει κρύος ιδρώτας.

Ωστόσο τους ευχαριστούμε που αλαλάζουν. Έτσι κρατούν και εμάς σε εγρήγορση (όπως έχουμε ξαναγράψει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου