Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

  Ανησυχία του Αλβανού προέδρου για τις καλλιέργειες κάνναβης …

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα της καλλιέργειας κάνναβης στην Αλβανία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας Μπουγιάρ Νισάνι.



Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "Channel One" ο Νισάνι αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, την τελευταία περίοδο, εισήχθησαν παράνομα μερικοί τόνοι σπόρων ινδικής κάνναβης, με σκοπό να καλλιεργηθούν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
ΚΟΣΜΟΣ 13:09, 7 Ιανουαρίου 2017).

Θαυμάσια νέα. Ο Αλβανός πρόεδρος «είδε το φως το αληθινόν και έλαβε Πνεύμα επουράνιον», κοινώς Θεία φώτιση και προέβει στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του.

Στην Ελλάδα κάθε τόσο συλλαμβάνονται φορτία εκατοντάδων κιλών χασίς προερχόμενο από την Αλβανία, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι το προϊόν διακινούν Αλβανοί ευέλπιδες, με τη συνδρομή προφανώς Ελλήνων ομολόγων τους.

Μήπως πρέπει και η Ελλάδα να κάνει κάτι ή πολλά περισσότερα για να περιοριστεί ή και να τερματιστεί η παραγωγή και το εμπόριο;

Μήπως οι Ελληνικές αρχές μπορούν να δημοσιεύσουν επί τέλους πόσοι είναι οι έγκλειστοι στις φυλακές Αλβανοί υπήκοοι που καταδικάστηκαν για διακίνηση ναρκωτικών; Ποιος είναι ο τζίρος της δραστηριότητας των γειτόνων εν Ελλάδι; Ποιες άλλες αγορές τροφοδοτούν; Και άλλες πολλές χρήσιμες πληροφορίες, που οι αρχές γνωρίζουν, αλλά οι πολίτες αδυνατούν ακόμα και να σκεφτούν;

1 σχόλιο:

  1. Μήπως θα έπρεπε να δούμε το πρόβλημα των ναρκωτικών από άλλη σκοπιά; Εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν δαπανηθεί τρισεκατομμύρια στην "δίωξη" του εμπορίου των ναρκωτικών, χωρίς απολύτως κανένα αποτέλεσμα σε ουδεμία χώρα. Αντιθέτως, πλούτισαν το οργανωμένο έγκλημα αυξάνοντας τις τιμές των απαγορευμένων ουσιών.

    Οι μόνες θετικές εξαιρέσεις είναι στις χώρες που τόλμησαν κάποια ελεγχόμενη νομιμοποίηση του εμπορίου των "μαλακών" ναρκωτικών, όπως στην Ολλανδία και πρόσφατα σε πολιτείες των ΗΠΑ. Παρομοίως η οργανωμένη διανομή "σκληρών" ναρκωτικών σε βαριά εξαρτημένα άτομα, όπως σε μερικά Ελβετικά καντόνια, είχε θεαματικά αποτελέσματα στην ζωή των ναρκομανών και την εγκληματικότητα. Τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα καλύτερα εάν είχαν εφαρμοστεί και σε άλλα γειτονικά κράτη, αποφεύγοντας έτσι έναν ιδιότυπο "τουρισμό".

    Τα αντίθετα αποτελέσματα είχε η νομιμοποίηση της χρήσης με παράλληλη απαγόρευση του εμπορίου, που έγινε πριν αρκετά χρόνια στην Ισπανία. Μια παρόμοια ντε φάκτο κατάσταση υπάρχει σήμερα σε όλο τον δυτικό κόσμο, όπου η χρήση είναι πάντα παράνομη, αλλά δεν διώκεται. Έτσι οι τιμές είναι υψηλές και το λαθρεμπόριο πολύ ελκυστικό.

    Το θέμα είναι περίπλοκο και άκρως κοινωνικό. Η απαγόρευση ήταν και είναι πάντα ελκυστική για τους νέους. Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μικρότερο προπολεμικά όταν το χασίσι στην Ελλάδα ήτα απολύτως νόμιμο! Ο ρεμπέτης του τραγουδιού που κλαίει για την κατάντια του και θέλει να το κόψει, δεν το κάνει επειδή είναι απαγορευμένο, αλλά για την κακή του υγεία και την κοινωνική απαξίωση. Αντιθέτως σήμερα το "χόρτο" είναι της μόδας σε διαφόρους κύκλους, κυρίως καλλιτεχνικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή