Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι άγνωστοι 17 στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη …

" ... Οι παγκόσμιοι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την περίοδο 2015-2030, ανακοινώθηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη τον Σεπτέμβριο του 2015 και υιοθετήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση ως εθνική δέσμευση.

Ελλάδα, τι τους θέλουμε τους στόους ...
Έχουμε συνταχθεί λοιπόν, μαζί με την παγκόσμια κοινότητα, σε μια προσπάθεια για την επίτευξη 17 σημαντικότατων και φιλόδοξων στόχων, γνωστών και ως SDGs (Sustainable Development Goals), οι οποίοι είναι:

1. Μηδενική φτώχεια.
2. Μηδενική πείνα.
3. Καλή υγεία και ευημερία.
4. Ποιοτική εκπαίδευση.
5. Ισότητα των φύλων.
6. Καθαρό νερό και αποχέτευση.
7. Φθηνή και καθαρή ενέργεια.
8. Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη.
9. Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές.
10. Λιγότερες ανισότητες.
11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες.
12. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.
13. Δράση για το κλίμα.
14. Ζωή στο νερό.
15. Ζωή στη στεριά.
16. Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί.
17. Συνεργασία για του στόχους.
Όμως, παραπάνω από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωσή τους, διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι αυτοί παραμένουν άγνωστοι στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας μας, της δημόσιας διοίκησης αλλά και των επιχειρήσεων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 18:34, 12 Φεβρουαρίου 2017).

Τους μάθαμε και εμείς από το άρθρο του κ. Γιάννη Πανιάρα.

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να τους συζητήσει δημοσίως και κανείς δεν θα ρωτήσει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε αυτοί είναι καλοί μόνον για να    πληρώνουν και να το βουλώνουν.

Φανταζόμαστε ότι οι στόχοι αυτοί θα ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των σχεδιασμών του αναπτυξιακού προγράμματος που εκπονεί με μαεστρία είναι  αλήθεια, εδώ και  δυο χρόνια η θεόσταλτη κυβέρνηση του θαυμάσιου πρωθυπουργού μας κ. Αλέξη Τσίπρα και των αξιέπαινων συνεργατών του, όπως οι κκ. Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Παπαδημητρίου, Κουρουμπλής, Παππάς, Φλαμπουράρης, Κατρούγκαλος, Καμμένος και άλλοι πολλοί. Ων ουκ έστι αριθμός.
Δημοσίευση σχολίου