Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ευχαριστούμε τη θαυμάσια Airbnb που θέτει και πάλι επί τάπητος το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα …

Aφορολόγητος τζίρος άνω των 3 δισ. ευρώ από τις ηλεκτρονικές μισθώσεις κατοικιών …Απώλεια φορολογικών εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων, αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία και δημιουργία «γκρίζας», αν όχι «μαύρης», αγοράς στα ενοικιαζόμενα δωμάτια συντηρεί, ή ακόμα και προκαλεί, το φαινόμενο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων διαμερισμάτων σε τουρίστες μέσω Internet. Θρυαλλίδα των εξελίξεων αποτελεί η ραγδαία αύξηση των μισθώσεων μέσω sites και ειδικά της Airbnb, αλλά και η ανεπαρκής και πρακτικά ανεφάρμοστη απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει τάξη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20 Φεβρουαρίου 2017).

Προς τι η έκπληξη;

Είναι πασίγνωστο ότι χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ‘Έλληνες πατριώτες και ακραιφνείς ‘Έλληνες ζουν πλουσιοπάροχα και άνευ ιδιαίτερης προσπάθειας από το εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής και την φοροκλοπής του ΦΠΑ.

Είναι επίσης πασίγνωστο ότι η εφευρετικότης είναι  εκπληκτική και οι ιδέες που σκαρφίζονται και υλοποιούν οι Έλληνες είναι άξιες βραβείων επιπέδου Νόμπελ και βάλε.

Απλώς τώρα που ήρθε επί τέλους και στην Ελλάδα η Airbnb, δίνεται και μια άλλη ακόμα ευκαιρία άκοπου πλουτισμού, περιύβρισης των θεσμών και γελιοποίησης του κράτους. Ναι αυτού του ουραγού των εξελίξεων και της εκ των υστερών αντίδρασης, αφού πρώτα κονομήσουν φίλοι, γνωστοί, μάγκες και διαπλεκόμενοι.
Δημοσίευση σχολίου