Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Basta Germnay / Αρκετά Γερμανία …

Κερδισμένη από το Brexit βγαίνει η Γερμανία

Έρευνα Ernst & Young: Πού σχεδιάζουν να μετεγκατασταθούν οι εταιρείες

EPA/FRANK RUMPENHORST
Το 54% των εταιρειών στη Βρετανία που σχεδιάζει μεταφορά δραστηριοτήτων επιλέγει ως προορισμό τη Γερμανία.
Η Γερμανία φαίνεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος του Brexit - τουλάχιστον σε επίπεδο προσέλκυσης χρηματοοικονομικών κολοσσών και άλλων επιχειρήσεων.

Είναι γνωστό πως η γερμανική αρχή εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει ήδη έλθει σε επαφή με κορυφαίες ξένες τράπεζες προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες για πιθανά σχέδια μετεγκατάστασης, ενώ την προτίμησή τους δείχνουν σε Φραγκφούρτη και Βερολίνο μεγάλες επιχειρήσεις που προσανατολίζονται σε «έξοδο» από το Λονδίνο αποκαλύπτουν δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών και έρευνες. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας της Ernst & Young … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:07:49, Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 07:49).


Τόσο καιρό δε μιλούσαμε εναντίον και λέγαμε ότι ίσως έχουν δίκιο οι Γερμανοί και ως η ισχυρότερη χώρα της ΕΕ θέλουν να κάνουν την Ευρώπη καλύτερη και κατ΄ εικόνα και ομοίωση της δικής τους χώρας.

Παρόλα αυτά είχαμε επισημάνει τι έπρεπε να κάνει η Γερμανία για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες να βρουν εργασία και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να συμβάλλουν αποφασιστικά και δυναμικά στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης Ελλάδας. Όλες οι προσπάθειες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν ελλειμματικές, μίζερες, απρόσωπες, εξαντλούντο σε ένα κύκλο ευνοημένων πολιτικών και επιχειρηματιών και δεν επέφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η λύση είναι  μόνον μία πλέον: Επενδύεις της Γερμανίας και των πλεοναστικών χωρών της βόρειας επαρχίας της ΕΕ, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με άμεση επίλυση χρονίων προβλημάτων, δημιουργία σοβαρών θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους.

Οι τομείς είναι  γνωστοί, οι επενδύσεις λογικά θα είναι εγγυημένου αποτελέσματος και το μέλλον ευοίωνο.

Γίνε ευρωπαία κα Γερμανία. Άφησε κατά μέρος το μεγαλοϊδεατισμό σου και την επιβολή της οικονομικής κυριαρχίας σου, η οποία εκλαμβάνεται ως αντίποινα για τη κατάρρευση του Χιτλερικού σου παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου