Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μια ελληνογερμανική σύμπραξη που μπορεί να δώσει νέα πνοή στο όραμα της αναγέννησης του Εθνικού Κήπου …


Η αναγέννηση του Κήπου θα μπορούσε να αποτελέσει μια σπουδαία ελληνογερμανική σύμπραξη, καθώς εκεί συναντώνται η γερμανική και η ελληνική ιστορία.

×
Επιτέλους, μια συστράτευση που θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή σε ένα από τα πιο όμορφα ιστορικά «μνημεία» του κέντρου της πρωτεύουσας και να αποτελέσει υπόδειγμα ελληνογερμανικής σύμπραξης. Ο Δήμος της Αθήνας και η δραστήρια Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου που έχουν αγαστή συνεργασία, βρήκαν θερμούς συμπαραστάτες τους Βαυαρούς στο όραμα της αναγέννησης του Κήπου. Ο στόχος είναι να υπηρετηθεί η κοινή προσπάθεια αποκατάστασης ενός σπουδαίου και ιστορικού έργου ευρωπαϊκής κηποτεχνίας που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και συνδέεται με τη σύσταση του ελληνικού κράτους, αλλά και με τη βασίλισσα Αμαλία. Η σύζυγος του Οθωνα, δούκισσα του Ολντενμπουργκ, ονειρεύτηκε και υλοποίησε τη δημιουργία του, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στη φύτευση της Αθήνας και στον καλλωπισμό της γύρω περιοχής. Ετσι, ο Κήπος αποτελεί ένα κοινό ιστορικό κεφάλαιο των δύο χωρών, σε μια διαδρομή που ξεκινά τον 19ο αιώνα και φτάνει έως τις ημέρες μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19 Φεβρουαρίου 2017).

Συγχαίρουμε όλους όσοι είχαν την πρωτοβουλία. Και μακάρι να υλοποιηθούν οι προσδοκίες των καλών Ελλήνων και Γερμανών που έβαλαν σε κίνηση διεργασίες για να προκύψει κάτι θετικό και καινοτόμο για την πολύπαθη πρωτεύουσα.

Το αμείλικτο ερώτημα είναι τι γίνεται με τις άλλες υποδομές, τις άλλες δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τις προτάσεις δημιουργίας νέων χώρων και δραστηριοτήτων κοινωνικής δημιουργίας, που έχει ανάγκη  πρωτεύουσα (και οι άλλες πόλεις της Ελλάδος), αλλά δεν έχουν τη τύχη να υποστηρίζονται από απογόνους βασιλέων, δούκες, ξένους και επιτυχημένους επιχειρηματίες;

Για παράδειγμα θέτουμε και πάλι επί τάπητος την πρόταση του 1994, για τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Ασκληπιακού Πάρκου, του «Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών», στην πόλη των Αθηνών, στους χώρους περίπου του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Δείτε αν θέλετε την ιστορία και τις ανεπιτυχείς μέχρι σήμερα δράσεις στο http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ και ενημερωθείτε για τα νέα του στο http://athensasclepieionpark.blogspot.gr/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου