Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Πάλι πάμε ανάποδα, χωρίς γιατρειά …

Επί ποδός οι γιατροί για τις αλλαγές στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία

Θέση μάχης απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στις προωθούμενες αλλαγές για την οργάνωση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί, που κάνουν λόγο για «καταστροφή στην εκπαίδευση των φοιτητών». Kατηγορούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για «εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων των συντρόφων του» και τον καλούν «να μην υλοποιήσει σχέδια που θα υποβαθμίσουν την εκπαίδευση των Eλλήνων φοιτητών Ιατρικής και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας στις πανεπιστημιακές κλινικές».Η αιτία είναι η πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας «για την αναμόρφωση της οργάνωσης των νοσοκομείων», που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων τη δυνατότητα ανάπτυξης και κλινικών ΕΣΥ σε αυτά αλλά και τη θέσπιση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τα μέλη ΔΕΠ που είναι διαχρονικά αιτία πολέμου για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς … (
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Φεβρουαρίου 2017).

Φαίνεται ότι ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβάζει ανελλιπώς το Ημερολόγιο Απαλά και Κατανοητά, δεν κατανοούν τις προτάσεις μας ή δεν θέλουν τελικά να λάβουν λογικές αποφάσεις, χωρίς εμείς να μπορούμε να προσδιορίσουμε τους λόγους.

Αν μάλιστα κρίνουμε από την εικόνα που έχουμε από το φοιτητή κ. Παύλο Πολάκη στην Ιατρικής Σχολή Αθηνών, η λογική είναι εκτός εμβέλειας των ικανοτήτων του.

Στη σχετικά πρόσφατη ανάρτηση «Εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ προϋποθέτει δυο πράγματα αμέσου εφαρμογής …» (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2017/01/blog-post_29.html ), υποστηρίζαμε ότι της αναδιάρθρωσης του νοσοκομειακού δικτύου πρέπει να προηγηθεί η πλήρης εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δε θέλουν να ακολουθήσουν τη λογική που προβάλλουμε και θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ας θυμηθούν μόνον την αποπομπή τους υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου από τον πρωθυπουργό Σημίτη, όταν προσπάθησε να κάνει μεταβολές που αφορούσαν τους πανεπιστημιακούς μεγαλογιατρούς.

Καλή απομάκρυνση φίλοι ηγέτες του υπουργείου Υγείας.
Δημοσίευση σχολίου