Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Η άθλια, αποκρουστική και ψυχοφθόρος καθημερινότητα τρέμει …

Ιστοσελίδα για την καθημερινότητα των πολιτών δημιουργεί ο Φλαμπουράρης

×
Ιστοσελίδα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών εγκαινίασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.


Μέσω της σελίδας kathimerinotita.gov.gr οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν «όσα τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητά τους αλλά και στην επαφή με την κρατική δομή και λειτουργία» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 9 Φεβρουαρίου 2017).

Είμαστε σχεδόν ευτυχισμένοι. Για δύο λόγους:
·         Πρώτον ο εξαιρετικός υπουργός κ. Αλέκος Φλαμπουράρης διαβάζει το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.
·         Δεύτερον, υλοποιεί ουσιαστικά την πρότασή μας, της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2013 «Γραφείο Καθημερινότητας …», που είχαμε υποβάλει στον τότε υπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε ότι θα οργανωθεί και μηχανισμός υποδοχής των προτάσεων, επεξεργασίας και υλοποίησης καλών πρακτικών, προς ομαλοποίηση των σχέσεων κράτους/διοίκησης πολίτη. Και οι πολίτες θα γνωρίζουν επίσης τα πρόσωπα που παραλαμβάνουν και επεξεργάζονται τις προτάσεις τους.

Ίσως όμως να χρειαστεί και κάποιο ευχέλαιο, καλού κακού.

Ίδωμεν.  
Δημοσίευση σχολίου