Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

MAROS SEFCOVIC* Ανάπτυξη με καθαρή ενέργεια στην Ε.Ε. …



«… Επειτα από 300 χρόνια βιομηχανοποίησης, η ευρωπαϊκή κοινωνία κινείται προς μια βιώσιμη κατεύθυνση, με μικρό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ενώ το ΑΕΠ μας έχει αυξηθεί κατά 50% από το 1990, οι εκπομπές ρύπων παρουσίασαν μείωση κατά 22%. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αποσυνδέσει με επιτυχία τις εκπομπές από την οικονομική μας ανάπτυξη, αποδείξαμε δηλαδή ότι μπορούμε να επιδιώξουμε και τους δύο στόχους ταυτόχρονα, χωρίς συμβιβασμούς μεταξύ τους. Και είναι επίσης σημαντικό ότι η συνειδητοποίηση πως η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον πολύ μεγαλύτερη ύφεση σε σχέση με την παγκόσμια ύφεση του 2008, κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερο έδαφος. Σε τελική ανάλυση, τον 21ο αιώνα έχουμε ζήσει τις εννέα από τις δέκα θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ, με το 2016 να βρίσκεται στην κορυφή … (
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 20.02.2017).
Εμείς μείναμε στη ΔΕΗ και τις κομματοδιοικήσεις, που εκτελούν πειθήνια τις εντολές των πολιτικών και παραβλέπουν το μέλλον, τις διεθνείς τάσεις, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα παγκόσμια ρεύματα στους τομείς διαχείρισης και ανοιχτών αγορών.

Η Ελλάδα σε σχέση με τις βόρειες και ευημερούσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα από απόψεως ενεργειακών αναγκών. Αλλά κατάφερε να είναι πλήρως εξαρτημένη από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη και πολεμά με νύχια και με δόντια κάθε σοβαρή εξέλιξη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ εκπαιδεύει συστηματικά τους πολίτες της στην άρνηση πληρωμών κατανολισκομενης ενέργειας, στην σχεδόν ενθάρρυνση της ρευματοκλοπής και την πλήρη αδιαφορία για την άθλια συμπεριφορά δήμων και πολιτών που οδηγούν σε κατασπατάληση και ανεύθυνη κατανάλωση.

Πότε θα βγούμε άραγε από το τέλμα της κομματοκρατίας και του παραλογισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου