Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Εξ ονόματος όλων όσων αγωνίζονται από το 1994, για τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών …  

Αξιότιμε πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα,  

Διαβάσαμε στις 16 Μαρτίου 2017 την είδηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή.

Σας έχω γράψει παλαιότερα και είχα ζητήσει να μου δώστε τη ευκαιρία να σας παρουσιάσω την πρόταση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του 1994, για τη μετατροπή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή σε Σύγχρονο Ασκληπιακό Πάρκο, το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών.

Επισυνάπτω και πάλι ένα σύντομο κείμενο που είχαμε απευθύνει στον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, με την ελπίδα να ενημερωθείτε.

Εκεί που περιμένουμε από ένα πρωθυπουργό να υποστηρίξει τους πολίτες και την πόλη του και πρωτεύσασα της Ελλάδος, βλέπουμε εμφανή προσπάθεια να υποστηριχθούν ολιγάρχες και ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που δεν μπορεί κανένας εχέφρων πολίτης να χαρακτηρίσει δίκαια ή προς όφελος της νομιμότητας, της δεοντολογίας και των αρχών της χρηστής διοίκησης.

Είναι απαράδεκτο εκεί που βρίσκονται 8 μεγάλα νοσοκομεία να επιτραπούν η κατασκευή γηπέδου ανώνυμης ποδοσφαιρικής κερδοσκοπικής εταιρείας - εκεί που γίνονται σε κάθε παιχνίδι βανδαλισμοί και έκτροπα "φιλάθλων¨- και εμπορικές χρήσεις και να ανατραπεί το ΠΔ του 1978 περί Β' Ζώνης Υμηττού.

Θα έπρεπε μάλλον ένας πρωθυπουργός να μην εκτίθεται τόσο απροκάλυπτα και να είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσει σχετικά με το απαράδεκτο τέτοιων σχεδίων και όχι να τα υποστηρίζει.

Διατηρώ ωστόσο ακέραιες τις ελπίδες μου ότι οι θεματοφύλακες την νομιμότητας, η Νομοθεσία, η λογική και οι πολίτες των Αθηνών και του Λεκανοπέδιου δεν θα επιτρέψουν τελικά το ανοσιούργημα που σχεδιάστηκε και την ευόδωση τραγικών και παράνομων πλάνων.

Με διακατέχουν λύπη, θυμός, απόγνωση, ντροπή και περιφρόνηση για τα τεκταινόμενα. Και ελπίζω να ανανήψετε εγκαίρως.


ΥΓ: Το κείμενο συνέταξε ο Δημήτριος Σωτηρίου, ως πρωτεργάτης της ιδέας. Πληροφορίες στο  http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου