Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Οικονομία και ανάπτυξη το 2017 …

Η ​​εικόνα που προβάλλει μεγάλη μερίδα του Τύπου μιλώντας για «πραγματική οικονομία στα όρια του εκτροχιασμού» με το ΑΕΠ και τις επενδύσεις να σημειώνουν «νέο αρνητικό ρεκόρ 20ετίας» είναι πλασματική
 
Το υπό κατασκευή αναπτυξιακό όραμα υπουργού ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19 Μαρτίου 2017

και βασίζεται εν μέρει στις αρνητικές επιδόσεις του δ΄ τριμήνου 2016 και σε εκτιμήσεις για μηδενική ανάπτυξη το α΄ τρίμηνο 2017.


Ομως, οι επιδόσεις και εκτιμήσεις αυτές απορρέουν άμεσα από την αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για τη β΄ αξιολόγηση και την εξαιρετικά κρίσιμη συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συνεπώς, εάν η καθυστέρηση της συμφωνίας, η οποία πρωτίστως οφείλεται στις διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών, πρόκειται να ελαφρύνει τα βάρη από τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος της οικονομίας για μία σειρά ετών επιτρέποντας υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, τότε είναι προφανές πως όχι μόνον αξίζει την υπομονή μας αλλά και συνιστά προϋπόθεση μιας δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 20.03.2017 : 12:45).

Κατ΄ αρχάς ζητούμε συγγνώμη από τον εκλεκτό και διάσημο κ. καθηγητή και ελπίζουμε υπουργό της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που δεν είμαστε οικονομολόγοι και δεν γνωρίζουμε τη διεθνή βιβλιογραφία. Αλλά ως πολίτες μπορούμε να έχουμε γνώμη και να θέλουμε τον υπουργό μας να κάνει την οικονομία αποτελεσματική, αναπτυξιακή και καινοτόμο και να δημιουργήσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που αναμένουν οι ταλαίπωροι Έλληνες εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, τώρα.

Μας έκανε εντύπωση όμως ότι όλο το άρθρο εμπεριέχει πάρα πολλές υποθέσεις και αναμονές γεγονότων που θέλουμε να υλοποιηθούν ή πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να περάσουμε σε φάση ανάπτυξης.

Αλλά κ. υπουργέ, όπως σας είπαμε με αφορμή παλιότερα άρθρα σας, δεν είστε πλέον καθηγητής, αλλά υπουργός. Και θέλουμε αποτελέσματα απτά, καθημερινά, ουσιώδη και κατάλληλα για να αλλάξουν το κλίμα και να ενθαρρύνουν τους Έλληνες ότι πράγματι οι κυβερνήτες του ξέρουν τι κάνουν, το κάνουν καλά και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου