Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ποια είναι η καλή εξέλιξη …

Η Τουρκική ηγεσία καθημερινώς αποδεικνύει ότι ζει σε άλλο κόσμο.

Οι ενέργειές της και οι δηλώσεις της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν αρχές (βλέπετε τη σύγκρουση με τη Ρωσία και τη ταχύτατη εξέλιξή της σε ειδύλλιο), ενώ επιχειρούν αποσταθεροποίηση των γειτόνων τους με κάθε μέσο και προκλητικές συμπεριφορές λες και δεν υπάρχουν διεθνείς κανόνες και κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών.

Ο πολύς κ. Ερντογκάν διαβάζει την Ιστορία όπως θέλει και ονειρεύεται περασμένα μεγαλεία. Και είμαστε σίγουροι ότι η ηλικία του και οι εσωτερικές λειτουργίες της χώρας δεν επιτρέπουν να οργανωθεί το νέο-οθωμανικό μοντέλο με σουλτάνο και δομές κατάλληλες για να υπηρετήσουν τις επιδιώξεις του.

Η μόνη λύση περιορισμού των παραλόγων πολιτικών που προωθεί το τουρκικό καθεστώς στη διεθνή αρένα, είναι  ο περιορισμός του μεγέθους της Τουρκίας. Ίσως αυτή είναι  η πολιτική των ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

Όλες οι προϋποθέσεις υφίστανται, αν και η υλοποίηση του εγχειρήματος θα χρειαστεί πολύ χρόνο και σοφές στρατηγικές κινήσεις.

Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με σχετικά μικρή συνοχή και φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της.

Οι δυτικές μεγάλες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν τη Τουρκία σαν μια μεγάλη αγορά των 70-80 εκατομμυρίων καταναλωτών και μόνον και να συνυπολογίσουν και άλλες πολλύ σημαντικές παραμέτρους του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου