Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πεζοί και ποδηλάτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Γουδί …

Το Αλσος Στρατού θα αφιερωθεί στις εικαστικές τέχνες και στην ιστορία της «Στρατιωτική Πόλις Γουδί».
Κατάργηση περιφράξεων, ενοποίηση ελεύθερων χώρων, δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων με περιορισμό του αυτοκινήτου, επανάχρηση σημαντικών κτιρίων. Γύρω από αυτές τις βασικές αρχές κινείται η πρόταση στην οποία κατέληξε το τελευταίο ερευνητικό πρόγραμμα για το Γουδί και η οποία έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23 Μαρτίου 2017).

Αυτά και άλλα πολλά περιέχει το άρθρο του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που αντλούνται από τα σχέδια που έχουν εκπονηθέι για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Μας προξενεί κατάπληξη ότι ενώ πολλά από αυτά αν όχι όλα, περιλαμβάνονται στις προτάσεις μας για τη δημιουργία του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών από το 1987 – οπότε έγινε και η πρώτη μελέτη για λογαριασμό του ΟΡΣΑ – δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις προτάσεις μας, όπως επιβάλλει η επιστημονική δεοντολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου