Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Συναντήσεις με προσωπικότητες για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών …

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, συναντηθήκαμε προκειμένου να συζητήσουμε για τις προοπτικές δημιουργίας του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών, με τον Επί Κεφαλής Οικονομολόγο του ΣΕΒ, κ. Μιχάλη Μασουράκη.

Είχε προηγηθεί μήνυμά μας με αναφορά σε θέματα Πολιτισμού προς το ΣΕΒ, σχετικά με την ανακοίνωσή «Χάρτη εξόδου από το μνημόνιο προτείνει ο ΣΕΒ» και επιστολή ως απάντηση του κ.. Μασουράκη προς εμάς.

Η συνομιλία υπήρξε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και υποδείχθηκαν δύο σημαντικά θέματα:
1.    Η ανάγκη εξασφάλισης πόρων για την δημιουργία και λειτουργία του Πάρκου, μέσω καταλλήλων εμπορικών δραστηριοτήτων
2.    Το ενδιαφέρον της οικονομικής κοινότητας για την προώθηση της Έρευνας και της Τεχνολογίας, σε θέματα Υγείας, ασθένειας και κυρίως φαρμάκων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ιδέα του κ. Μασουράκη για τη πιθανή διάθεση του χώρου στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που έχει ήδη θεσμοθετηθεί και προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της συνεργασίας με τους Θεσμούς, που υποστηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα.

Υπεδείχθη επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, ως διαπνεόμενο από πνεύμα καινοτομίας και δημιουργίας.

Από την πλευρά μας προτείναμε ένα είδος υιοθεσίας της ιδέας των Σύγχρονων Ασκληπιακών Πάρκων από τις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης.

Ευχαριστήσαμε τον κ. Μασουράκη για το ενδιαφέρον του, τη διάθεση του χρόνου του και τις υποδείξεις του και μελετούμε προσεκτικά τις προτάσεις του, ελπίζοντας πάντοτε σε θετικό αποτέλεσμα.

ΥΓ: Διαβάστε την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ κ Θ. Φέσσα, στο 2o Delphi Economic Forum, στις 3/3/2017 "Ας τα σκεφθούμε όλα αλλιώς – Να ξεκινήσουμε άμεσα την προετοιμασία 5-10 μεγάλων επενδυτικώνέργων που να έχουν τη δυνατότητα μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας" και ειδικά την αναφορά στα θέματα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου