Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Η βία έχει γίνει καθημερινότητα και επιχειρηματολογία …

Επεισόδια στο αγροτικό συλλαλητήριο


Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο. 

Αγροτικό συλλαλητήριο και επιχειρήματα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 8 Μαρτίου 2017

Αγρότες εκτόξευσαν αντικείμενα και κινήθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν με μαγκούρες στις κλούβες της αστυνομίας. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:10:43, Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 10:19).

Οι παλιοί έλεγαν «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Αλλά το πράγμα έχει παραγίνει.

Προηγείται η ράβδος και η βίας και ίσως, μερικές φορές, ακολουθεί διάλογος. Συνήθως μεταξύ κωφών και χωρίς καμιά διάθεση συνεννοήσεως και συναινέσεως.

Η κοινωνία έχει γίνει έξαλλη και πρέπει να γίνει επειγόντως εξυγίανση και αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού.

Η διοίκηση πρέπει να μάθει να ακούει τους πολίτες, να τους δίνει δυνατότητα να μετέχουν , να δέχεται τις προτάσεις τους και τις αντιρρήσεις τους και να επιδιώκει συνεργασία και συναίνεση.

Οι πολίτες δεν είναι εχθροί. Οι εχθροί είναι μεν παρόντες, αλλά δεν είναι οι παραγωγικές τάξεις, οι επιστήμονες, οι νομοταγείς πολίτες, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι φοιτητές.

Ψάξτε αλλού κύριοι της κυβέρνησης και μη κλείνετε τα μάτια.
Δημοσίευση σχολίου