Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

 Δανία: Η ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας μίας ημέρας καλύφθηκε αποκλειστικά από αιολική ενέργεια …

Την περασμένη Τετάρτη η Δανία κάλυψε τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειάς της αποκλειστικά από αιολική ενέργεια, σύμφωνα με στοιχεία του βιομηχανικού οργανισμού αιολικής ενέργειας WindEurope. Μάλιστα η ενέργεια που παράχθηκε από τη χερσαία και υπεράκτια αιολική ενέργεια της Δανίας ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου, η Δανία παρήγαγε 27 γιγαβατώρες από υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας και 70 γιγαβατώρες από χερσαία αιολική ενέργεια. Εξάλλου, μόνο το 2015, 1.271 μεγαβάτ υπεράκτιας και 3.799 μεγαβάτ χερσαίας αιολικής ενέργειας εγκαταστάθηκαν στη Δανία.

Η αιολική βιομηχανία σημείωσε μία μικρή πτώση το 2016, κυρίως λόγω της χαμηλής έντασης των ανέμων. Ωστόσο, πριν από το έτος αυτό και από το 2008, η παραγωγή αιολικής ενέργειας είχε συνεχή ανάπτυξη και κάθε χρόνο έθετε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, σύμφωνα με τον Γιαν Χίλεμπεργκ, διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου Αιολικής Βιομηχανίας της Δανίας. Το 2017 μέχρις στιγμής όμως έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακές επιδόσεις, με νέες ανεμογεννήτριες να σπάνε πρόσφατα το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας για μία περίοδο 24 ωρών κατά τη διάρκεια δοκιμών στα ανοικτά των ακτών της Δανίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της WindEurope, η
Γερμανία και η Ιρλανδία είχαν επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα, με το 52% και 42% των ηλεκτρικών τους αναγκών να καλύπτονται από την αιολική ενέργεια. Χάρις στους υψηλούς ανέμους, η
αιολική ενέργεια συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλυψε σχεδόν το 19% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:04, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 18:01).

Και ημείς άδωμεν …


Κουτόφραγκοι. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σπαταλούν πολύτιμο αέρα, το λεγόμενο στην Ελλάδα και κοπανιστό, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Άφρονες.

Ο Ελληνικός αέρας δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται. Είναι ελεύθερος για τους πολίτες και για να εμπνέει τα μεγαλουργήματα που συνεχώς παράγει ο θαυμάσιος τούτος τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου