Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πτυχιακή εργασία με 100-250 ευρώ …


Η κρίση έριξε τις τιμές. Τα 30 ευρώ φτάνει η αμοιβή του καθηγητή για τη συγγραφή 10σέλιδης εργασίας φοιτητών
« … Η Εύα έψαχνε καιρό για δεύτερη δουλειά, μια part-time απασχόληση για να συμπληρώνει το εισόδημά της. Στην εκπαίδευση είχε εργαστεί μόνο μία χρονιά, με το πτυχίο της φιλολόγου απασχολείται τα τελευταία χρόνια ως διορθώτρια σε έντυπα και sites. Πριν από λίγες ημέρες εντόπισε στο Ιντερνετ μια αγγελία που έγραφε ότι ζητείται φιλόλογος «για διόρθωση και επιμέλεια φοιτητικών εργασιών». Αμέσως έστειλε βιογραφικό. Λίγο αργότερα έλαβε την παρακάτω απάντηση: …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ,  02.04.2017 : 22:28).

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι έχουν τόσο πολύ εξευτελιστεί τα Ελληνικά ΑΕΙ. Αρνούμαστε να  πιστέψουμε ότι οι κκ. καθηγητές κάνουν τα στραβά μάτια και δέχονται εργασίες που γράφουν επί πληρωμή μάγκες αγνώστων προσόντων και αποδίδουν εύσημα προόδου και γνώσεων σε φοιτητές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Περιμένουμε το ευσεβές υπουργείο Παιδείας (εδώ πράγματι έχει αξία ο τίτλος) να παράσχει πλήρεις εξηγήσεις, να θέσει σε εφαρμογή μηχανισμούς αξιολόγησης της ποιότητας των πτυχίων - ιδίως επαγγελμάτων όπως το ιατρικό - σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές που λογικά κοιμούνται όρθιες ή και υποθάλπουν τα εγκλήματα κατά των νεών μελλοντικών επιστημόνων και της χώρας. Και να αναλάβουν εξυγιαντικό ρόλο.

Τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει. Ντροπή σε όσους έχουν στήσει τη μηχανή, στους φοιτητές που από τώρα είναι λαμόγια και απατεώνες και στους κκ. καθηγητές που ανέχονται και αδιαφορούν για το άθλιο αποτέλεσμα συντελώντας αποφασιστικά στο έγκλημα.

Και απορούμε πως θα μπορέσουν να ζήσουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι, όταν η ζωή και οι εργοδότες τους θα τους ζητούν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν γνώσεις που ποτέ δεν απόκτησαν;

ΥΓ:΅Ερώτημα: Μήπως έχει στηθεί η ίδια μηχανή και για τα μεταπτυχιακά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου