Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Τουρκικό δημοψήφισμα: ‘Άλλη μια περίπτωση 50% - 50% ή φίφτυ-φίφτυ …

Με αφορμή το Brexit είχαμε επισημάνει το παράδοξο των σύγχρονων κοινωνιών, που εμφανίζονται διχασμένες στις μεγάλες αποφάσεις που τις αφορούν.

Με το δεδομένο αυτό είχαμε απευθύνει το ερώτημα στη νέα πρέσβειρα του ΗΒ στην Ελλάδα, πως σχεδιάζει η κυβέρνησή της να αντιμετωπίσει το άλλο μισό σχεδόν του πληθυσμού του ΗΒ που ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Φυσικά δεν πήραμε απάντηση. Λογικά, εύκολα απευθύνει κανείς ερωτήματα αλλά δύσκολα γνωρίζει πως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Άρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε έργα και αποφάσεις, για το περίπλοκο και ακανθώδες αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλές ηγεσίες και οι εκπλήξεις θα είναι μάλλον πολλές και καθόλου προβλέψιμες.

Το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζει τώρα ο πολύς Τούρκος πρόεδρος Ερντογκάν. Το ίδιο πρόβλημα καλείται να αντιμετώπισε από άλλη σκοπιά, η ηγεσίας της ΕΕ.

Η εξέλιξη των πράγματων δεν αναμένεται γραμμική και μάλλον θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε επιφυλακή, για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκπλήξεις και κακές αποφάσεις και εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου