Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Στη Χαλκιδική δύο ασθενοφόρα μόνο, τη νύχτα …

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης πολλών τομέων του ΕΚΑΒ ανά τη χώρα καταδεικνύουν τα δύο τραγικά περιστατικά με ασθενείς οι οποίοι κατέληξαν περιμένοντας το ασθενοφόρο.Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στη Χαλκιδική, όπου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ο αριθμός των διασωστών που υπηρετούν στους σταθμούς ΕΚΑΒ είναι κάτω του ορίου ασφαλείας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, . ΕΛΛΑΔΑ 08:00, 12 Απριλίου 2017).

Άδικα κλαίμε και περιμένουμε την άνωθεν σωτηρία.

Πολλοί λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι ένα ασθενοφόρο πρέπει να διαθέτει 4 οδηγούς για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, όπως τις αντιλαμβάνονται οι πανέξυπνοι Ελληναράδες, που κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, ξεσπαθώνουν και κραυγάζουν, λοιδορούν και επιτίθενται σε κάθε διαθέσιμο αρμόδιο. Χωρίς ποτέ να διερωτώνται τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Και αν το αυτοκίνητο χαλάσει; Άρα χρειάζεται και δεύτερο. Και πάει λέγοντας.

Θυμάμαι το πρόβλημα να παραμένει άλυτο από τη δεκαετία του 1990 – βλέπετε σχετικά πρόσφατη αναφορά και τις προτάσεις μας από τότε, στο  http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/06/blog-post_15.html ..

Οι λύσεις είναι  μπροστά στα μάτια μας, αν και οι πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν από την άθλια δημόσια διοίκηση.
Δημοσίευση σχολίου