Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΤΖΟΟΥ ΣΙΑΟΛΙ* Ελλάδα - Κίνα, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία …

Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο του Κινέζου πρέσβεως στην Ελλάδα κ. ΤΖΟΟΥ ΣΙΑΟΛΙ, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 

«… Η ​​οικονομική συνεργασία ανάμεσα στην Κίνα και στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση ανάπτυξης, κατά την οποία απαιτούνται το ενδιαφέρον και η στήριξη ατόμων από όλους τους τομείς της κοινωνίας. Ως ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα θα ήθελα να μεταφέρω το εξής μήνυμα στον ελληνικό επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο αλλά και στους Ελληνες: Ενισχύστε την εμπιστοσύνη γιατί ανοίγουμε δρόμο προς την επιτυχία! Σήμερα έχουμε ανάγκη την εμπιστοσύνη περισσότερο από ποτέ. Σήμερα μεταξύ μας υπάρχει τόση εμπιστοσύνη και αισιοδοξία όσο ποτέ …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09.04.2017 : 21:02).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αισιόδοξη άποψη για τις Έλληνο-Κινεζικές σχέσεις και τις εμπορικές κα πολιτιστικές ευκαιρίες που διανοίγονται άμεσα.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι υπάρχουν από την πλευρά της Ελληνικής κυβερνήσεως άνθρωποι με τον ίδιο ενθουσιασμό και κυρίως τις ίδιες ικανότητες πραγματοιήσεως των υποσχέσεων και των προοπτικών που διανοίγονται.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και οι εκτιμήσεις μας να μην είναι  ορθές.
Δημοσίευση σχολίου