Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τα «πινάκια» των χειρουργείων στα νοσοκομεία …

«… Η ασθενής της Ε΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα κρίθηκε από τον θεράποντα ιατρό της ότι πρέπει να υποβληθεί σε ινομυωματεκτομή. Ημερομηνία κλινικής εκτίμησης της κατάστασής της ήταν η 22α Ιανουαρίου 2017. Η περίπτωσή της χαρακτηρίστηκε κατηγορίας 3 που σημαίνει ότι έχει έντονα συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς όμως να υπάρχει γρήγορη εξέλιξη της πάθησης. Στην κατηγορία αυτή ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής είναι οι 7-12 εβδομάδες. Η επέμβαση προγραμματίστηκε για τις 28 Μαρτίου 2017. Από το νοσοκομείο έλαβε έναν μοναδικό προσωπικό αριθμό με τον οποίο καταγράφηκε στη «λίστα χειρουργείου».Η λίστα είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου και μπορεί και η ίδια να παρακολουθήσει την εξέλιξή της …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 02.04.2017).

Καλή προσπάθεια, αλλά αλυσιτελής.

Το ζητούμενο είναι η υπόγεια συναλλαγή και η συχνή απαίτηση ιατρών για παράνομη και αδήλωτη πρόσθετη αμοιβή. Για την οποία τις περισσότερες φορές συναινεί ο ασθενής και οι οικείοι του, αισθανόμενοι τη μειονεκτική τους θέση απέναντι στον επιστήμονα σωτήρα και τις μαγικές του ικανότητές του – πολλές φορές μέχρις διαψεύσεως και δραματικών καταστάσεων και λόγω ακαταλόγιστου.

Το λεγόμενο φακελάκι δεν αντιμετωπίζεται με τη νέα ρύθμιση.

Η νέα διαδικασία προτείνουμε να συνδυαστεί με την πρότασή μας από το 2008 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_8512.html - η οποία είναι ασφαλής, διαφανής, πολιτισμένη και πιστεύουμε αποτελεσματική. Κοινωνικά δίκαιη και επιστημονικά κατάλληλη και αποδεκτή.

Παράλληλα να υλοποιηθεί και η πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/10/blog-post_4740.html του 2010.
Δημοσίευση σχολίου