Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση νομοσχεδίου …

«Φωτιές» στον ιατρικό κόσμο της χώρας έχει ανάψει το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο κεντρικός ρόλος του οικογενειακού γιατρού στο νέο σύστημα, καθώς και η αναβάθμιση άλλων επαγγελματιών Υγείας, όπως είναι οι μαίες, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


Κατά της δημιουργίας του «υπεργιατρού» γενικού γιατρού, ο οποίος θα έχει υπό την ευθύνη του 2.000 ασθενείς, τάσσεται ο ΙΣΑ. Λάθος κύριοι της ΠΙΣ και ΙΣΑ: πολίτες και όχι ασθενείς
που ζητούν να άμεση απόσυρση του προσχεδίου νόμου, το οποίο έχει αναρτηθεί από την περασμένη Τρίτη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης opengov, και θα είναι ανοικτό σε σχόλια έως και το μεσημέρι της 24ης Απριλίου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 07:49, 14 Απριλίου 2017).

Κανένας δεν περίμενε τίποτε διαφορετικό από τους διαπλεκόμενους συνδικαλιστές των κκ. ιατρών, που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα κατάματα και τις διεθνείς καλές πρακτικές και αγωνίζονται λυσσωδώς να διατηρηθούν τα προνόμια των μαύρων συναλλαγών με τους ασθενείς και τους οικείους τους και την υπέρ το δέον απασχόληση στα νοσοκομεία.

Ασφαλώς υπάρχουν και θέματα προς συζήτηση και εποικοδομητικό διάλογο. Αλλά η παντοκρατορία των κκ. ιατρών πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

Επίκεντρο του νέου συστήματος πρέπει να είναι οι πολίτες και οι ασθενείς και όχι οι επαγγελματίες Υγείας.

Αν αυτό γίνει κατανοητό και αποδεκτό, τότε θα προχωρήσουμε και εμείς ως Έλληνες σωστά και με αξιώσεις προς το μέλλον.
Δημοσίευση σχολίου