Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Το τετράγωνο Μητροπόλεως - Πλ. Μοναστηρακίου – Πανδρόσου – Κηρυκείου … 

Θα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη αν παράγοντες της πόλεως των Αθηνών μιλούσαν για το "τετράγωνο Μητροπόλεως - Πλ. Μοναστηρακίου – Πανδρόσου – Κηρυκείου", που είναι ένα κτηριακό συγκρότημα διαφορετικών εποχών.

Κατά τη γνώμη μας πρέπει να μετασχηματιστεί - ίσως με ανακατασκευή ή/και διατήρηση κάποιων κτηρίων, σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο με έντονα στοιχεία νέοκλασσικισμού.

Η σημερινή κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη και έχει καταντήσει αποθήκη (αν δείτε τις ταράτσες από την Πλ. Μοναστηρακίου), ενώ η λίγδα από τα σουβλάκια ρυπαίνει κάθε έννοια ανάπλασης και ιστορικότητας.

Θα ήθελα επίσης να μιλήσουν και για την απομάκρυνση των περιπτέρων της Πλ. Μοναστηρακίου, θέμα για το οποίο το περίφημο ΚΑΣ έχασε κάθε ορθολογισμό και ευαισθησία, ενώ αδιαφορεί προκλητικά και στο αίσχος του ισογείου του Τζαμιού Τζισταράκη και τις προσόψεις των κτηρίων της Πλατείας.
Δημοσίευση σχολίου