Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

  Η νέα βιβλιοθήκη της Νομικής ανοίγει στο «Παλαιό Χημείο» …

Ένα ακόμα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα στο κέντρο της Αθήνας, το ιστορικό κτήριο της οδού Σόλωνος, το «Παλαιό Χημείο», γνωστό ως «Φυσικείο», στο οποίο στεγάζονταν για περισσότερο από έναν αιώνα τα Εργαστήρια της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, «παίρνει ζωή».


Αποκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό, το κτήριο θα φιλοξενεί, από τις 4 Απριλίου,
  τη βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η μεταφορά των εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, που θα λειτουργήσει σε ειδικούς χώρους.

Το αρχικό κτήριο χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1870 σε σχέδια του περίφημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Η αποκατάστασή του έγινε δυνατή μέσω σημαντικής χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017 17:40).

Εύγε και πάλι στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Που δρα ως κράτος, αρχή, ιθύνων νους, άρχοντας, αριστοκράτης (κυριολεκτικώς), ηγέτης. Χωρίς ανταλλάγματα, διαπλοκή και υστεροβουλία. Εύγε.

Αλλά οι καλοί καθηγητές της Νομικής επικράτησαν και πάλι. Η βιβλιοθήκη δίπλα στα ιδιωτικά τους γραφεία και στους πελάτες τους δημόσιους και ιδιωτικούς. Η διαπλοκή στο μεγαλείο τους και εις βάρος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η Νομική Σχολή πρέπει να μετακομίσει στα Κουπόνια, στο μοναδικό πανεπιστημιακό άλσος και στον καθαρό αέρα. Άμεσα, ταχύτατα, σήμερα, τώρα!
Δημοσίευση σχολίου