Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αποφασιστική συμβολή στη διάλυση των πανεπιστημίων …

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή στον φοιτητή που επιτέθηκε στον Αγγελο Συρίγο
Σε φυλάκιση ενός έτους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο φοιτητής που μετείχε στον ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελου Συρίγου, ο οποίος τόλμησε να παρατηρήσει φοιτητές που έγραφαν με σπρέι σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της Σχολής.

Για την απρόκλητη και ανοίκεια επίθεση σε βάρος του κατέθεσε στο δικαστήριο ο ίδιος ο καθηγητής, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό και υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, μαζί με άλλους μετείχε στην επίθεση και διευκόλυνε τους συνεργούς του να τον ξυλοκοπούν με χέρια και με πόδια … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 18:57, 3 Μαρτίου 2017).

Γιατί δικάστηκε ερήμην ο κ. φοιτητής που χειροδίκησε αναιτίως στον καθηγητή του;

Γιατί η ελαφρά ποινή είναι με αναστολή. Τουλάχιστον θα μπορούσε να του επιβληθεί κοινωνική εργασία με αποκατάσταση γκράφιτι σε δημόσια κτήρια ή άλλη. Ποια είναι η βαρύτητα του μάρτυρα υπεράσπισης, για γεγονός που είδαν δεκάδες άτομα και η παρατήρηση του καθηγητή αφορούσε την προστασία του δημόσιου χώρου; Μήπως θα έπρεπε να συλληφθεί για ψευδομαρτυρία.

Γιατί δεν παραβρέθηκαν στη δίκη και δεν υποστηρίξαν τον καθηγητή οι πρυτανικές αρχές του Παντείου;

Πως ο φοιτητής αυτός είναι δυνατόν να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο; Λογικά θα πρέπει να κινηθούν χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή και άμεσα διαδικασίες αμέσου αποβολής για του τουλάχιστον μικρό διάστημα από το πανεπιστήμιο, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του.

Δυστυχώς τα πράγματί πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και οι κκ. καθηγητές στη πλειοψηφία τους λουφάζουν και δεν εκτελούν το καθήκον τους και βάσει του κανονισμού του πανεπιστημίου, ενώ η συμπεριφορά τους δε συνάδει με τον όρκο τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου