Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ουτοπία, αλλά και ευκαιρίες …

Κάτω από τον τίτλο «Αναβάθμιση τραυματισμένων κτιρίων» του άρθρου της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 2ας Απριλίου 2017, διαβάσαμε ενδιαφέροντα πράγματα.

… Το πρόγραμμα «παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου», εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη). Στόχος του ήταν να ενισχυθούν απευθείας δήμοι ή επιστημονικοί φορείς με πολύ ώριμες προτάσεις για την επαναχρησιμοποίηση κτιρίων ή υποβαθμισμένων χώρων που βρίσκονται σε ιστορικές πόλεις με βαρύνουσα αξία για την τουριστική τους εικόνα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη (ενδεικτική της ανάγκης των δήμων) και έτσι αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος: έπειτα από αξιολόγηση από τη διαχειριστική αρχή του Τομέα Περιβάλλοντος, από τις 88 προτάσεις που υποβλήθηκαν επελέγησαν οι 59, οι οποίες και θα λάβουν χρηματοδότηση 68 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ.

Για τι παρεμβάσεις πρόκειται; Οι 10 από τις προτάσεις που εγκρίθηκαν αφορούν την αναβάθμιση και ανάδειξη επιστημονικών – περιβαλλοντικών πάρκων σε δήμους και σε πανεπιστημιακούς χώρους. «Η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε το πρόγραμμα δείχνει τις σημαντικές ανάγκες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της ανάδειξης και αξιοποίησης του δημόσιου τουριστικού αποθέματος των δήμων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης. «Αποκαθιστώντας και εκσυγχρονίζοντας εμβληματικά κτίρια και υποδομές, οι δήμοι και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν τουριστικά και οικονομικά, αυξάνοντας τις πηγές των εσόδων τους και, κυρίως, θα διαφυλάξουν την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία, προς όφελος όλων των πολιτών» …


Δυστυχώς δεν είμαστε πλέον στην ενεργό υπηρεσία και οι διασυνδέσεις μας με τη δρώσα πραγματικότητα δεν είναι πολλές. Έτσι δεν μάθαμε πρώτα από όλα την ύπαρξη του προγράμματος και κατά συνέπεια δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις υποβολής προτάσεως για το «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών».

Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να ενημερωθούμε περισσότερο και ουσιαστικά και για το πρόγραμμα και για τυχόν νέες ευκαιρίες. Και θα επανέλθουμε.

ΥΓ: Θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στο ΔΙΑΖΩΜΑ και τους δραστήριους επί κεφαλής του, που ενέταξαν την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου
στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου