Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Καλό φαγητό στα ελληνικά ξενοδοχεία …

Δύσκολα κάνεις βρίσκει αυτό που όλοι λέμε καλό φαγητό στα ελληνικά ξενοδοχεία, ενώ και το περιβάλλον των αιθουσών έχει πολλά αρνητικά που τελικά αποτρέπουν ακόμα και τους ενοίκους ενός ξενοδοχείου να γευματίζει σε αυτά. Και προτιμούν εστιατόρια κάθε μορφής και βαλαντίου που βρικσονται εκτός και ίσως ακριβώς δίπλα στα ξενοδοχεία.

Δεν είναι  και σπάνιο πέριξ ή δίπλα σε καλά ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα να έχουν αναπτυχθεί πολλά και μάλλον καλά εστιατόρια και άλλα καταστήματα με αντικείμενο τη διατροφή, υποδεικνύοντας ότι οι ένοικοι των ξενοδοχείων θέλουν είτε να δοκιμάσουν εναλλακτικά φαγητά ή άλλης ποιότητας ή περιεχομένου, ενώ η δαπάνη δεν είναι  το κύριο κίνητρο της επιλογής αυτής.

Μια εξήγηση είναι  ότι το προσωπικό των ξενοδοχείων είναι υπάλληλοι που βρίσκονται μάλλον σε κατάσταση αδιαφορίας για το αποτέλεσμα, ενώ και οι εργοδότες βρίσκονται στη δύσκολη κατάσταση να μη μπορούν να απαλλαγούν από  ακατάλληλους εργαζόμενους. Υπάρχουν βέβαια και προσωπικές σχέσεις και τα αισθήματα συμπόνιας και υπερπροστασίας, σε συνδυασμό με την απουσία κουλτούρας αξιολογήσεως και ανταμοιβής της προσπάθειας και της επιτυχίας.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από το θέμα και τις συνέπειές του.

Μήπως θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας ξενοδοχείων και εστιατορίων για την από κοινού εκμετάλλευση, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και  των προσφερομένων  φαγητών (μέγεθος μερίδων, ένδυση υπαλλήλων, να καθιερωθεί το πιάτο ημέρας και το φαγητό ημέρας, τρόπος ψησίματος, να σταματήσει επί τέλους η παράνομη χρήση πλαστικών τραπεζομάντηλων, να εφαρμοστούν πλήρως οι κανόνες HACCP και να γίνουμε και εμείς κάποτε όπως η Ιταλία, τουλάχιστον κ.α.);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου