Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μια άλλη ματιά για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών …

Το άρθρο του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΤΑ Τα «πράσινα νοσοκομεία» και ο Ρέντσο Πιάνο, προσφέρει πρόσθετα επιχειρήματα για τη δημιουργία, χρήση και αξιοποίηση του Ασκληπιείου Πάρκου Αθηνών.

«… Η ιατρική είναι θετική αλλά ταυτόχρονα και κοινωνική επιστήμη. Ως εκ τούτου η ιστορική της εξέλιξη, καθώς και η εξέλιξη των εννοιών της υγείας και της αρρώστιας, καθορίστηκαν σε πολύ σημαντικό βαθμό από την επίδραση μεταβαλλόμενων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων. Ο κοινωνικός μετασχηματισμός της ιατρικής συνοδεύτηκε και από τον αντίστοιχο κοινωνικό μετασχηματισμό των νοσοκομείων … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 04.04.2017 : 17:25).

Για τον επιμελή αναγνώστη προτείνω να το συνδυάσει με το παλαιότερο άρθρο του συγγραφέα – βλέπετε http://simpleandclear.blogs... - , αλλά ίσως και την επίδραση των ιδεών για το Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών - βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.... – που διατυπωθήκαν το πρώτον το 1994 και βρήκαν εφαρμογή στο μακρινό Ελσίνκι [βλέπετε Hennu Kjisik, The Power of Architecture, Towards better Hospital Buildings, Helsinki University of Technology, Department of Architecture, 2009 / 41, A real life application, ISBN 978-952-248-034-7 (pdf)].

Δε είμαστε σε θέση να προβλέψουμε το μέλλον. Εμφορούμαστε όμως από την ισχυρά πεποίθηση ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που εμπεριέχονται είναι πολύ σημαντικές και αργά ή γρήγορα θα βρουν το δρόμο της αποδοχής και της υλοποιήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου