Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πρέπει να επιβληθεί αμέσως κάθαρση,  διαφάνεια και αξιοκρατία …

Μας κατέπληξε το άρθρο του κ. ΔΗΜΗΤΡΗ Χ. ΠΑΞΙΝΟΥ «Η φθίνουσα πορεία της Δικαιοσύνης» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09.04.2017 : 21:02).

«… Η ​​υπόθεση Σώρρα ήταν χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Επί δέκα χρόνια βοούσε το πανελλήνιο ότι πρόκειται για έναν κλασικό απατεώνα ολκής, που απένταρος διαφήμιζε το ομόλογο των 600 δισ. που πρόσφερε στην ελληνική κυβέρνηση και αυτή το αρνείτο. Πολλοί αφελείς τον συνόδευαν, ως νέο Μεσσία, ανά την Ελλάδα …» .

Περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει έστω και ένας από το σώμα των υψηλά ιστάμενων λειτουργών της δικαιοσύνης, της και τρίτης λεγομένης εξουσίας, που έχει το σθένος, το καθαρό μυαλό και την αξιοπρέπεια να απαντήσει επί της ουσίας στα διαλαμβανόμενα στο άρθρο. Και να περιγράψει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να ακολουθήσουμε επί τέλους τα ευρωπαϊκά τουλάχιστον, πρότυπα.
Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι στο σώμα, που ασφυκτιούν και έχουν δοκιμάσει να μιλήσουν και να δώσουν το παράδειγμα ακεραιότητας και ευθυκρισίας. Αλλά βουλιάζουν και αυτοί στο τεχνητό τέλμα και στα συμφέροντα της συντεχνίας, που εξουδετερώνουν κάθε εκσυγχρονιστική και ακεραία φωνή και απειλούν προσωπικότητες, οικογένειες και ζωές. Την ίδια κατάσταση που έχουμε βιώσει και στα ελληνικά ΑΕΙ.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και τελικά θα συνεχίσουμε στον ίδιο τραγικό δρόμο της υπανάπτυξης, των συντεχνιών και της διαπλοκής.

’Έρρωσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου