Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ Το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης …

«… Τ​​ην περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας με αντικείμενο την περιφερειακή ανάπτυξη. Αναγνωρίζεται έτσι ο κεντρικός ρόλος που οφείλει να παίξει ένα σύστημα διακυβέρνησης αποκεντρωτικό, με πραγματική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, μαζί με τους ανάλογους πόρους από την κεντρική εξουσία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικός ο διάλογος που αναπτύσσεται σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την «περιφερειοποίηση» (regionalization) ως μέσο εμβάθυνσης της τοπικής δημοκρατίας. Και τούτο γιατί οι τοπικές …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.05.2017 : 20:45).  

Στη θεωρία και στην ανάλυση όλοι παίρνουν άριστα με τόνο. Και διαγωγή κοσμιωτάτη.

Αλλά το πρόβλημα είναι το πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά. Τα μεγάλα λόγια, το κοινωνικό περiτύλιγμα, οι θαυμάσιες αρχές που ξεχνιούνται την επόμενη των εκλογών και ο μηχανισμός που στήνεται την επομένη της ανάληψης της εξουσίας αποσκοπεί στην επανεκλογή και μόνον και όχι στη εξεύρεση λύσεων στα ακανθώδη και περίπλοκα προβλήματα.

Θα ήθελα να δω την Περιφερειάρχη κα Δούρου να ζητά να αναλάβει η Περιφέρεια το εκπαιδευτικό έργο και μέσω αυτής της αρμοδιότητας – και πολλών άλλων φυσικά – να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι επαναλήψεις κλισέ δε βοηθούν κανένα. Ούτε την ίδια.
Δημοσίευση σχολίου