Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Μήπως …

Στις 22 Μαΐου οι τηλεοράσεις έδειχναν εικόνες από την Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Οι εικόνες δείχνουν μια καθαρή, ζωντανή λειτουργούσα μεγαλούπολη, με καινούργια οχήματα, σύγχρονες υποδομές, μεγάλη κίνηση και διεθνείς δραστηριότητες μοναδικές. 

Λογικά μας έρχονται στο νου σκέψεις που μας ξενίζουν, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Μήπως οι Τούρκοι είναι τελικά οι μόνοι ικανοί να ανασυνθέσουν το Βυζαντινό μεγαλείο της Κωνσταντινουπόλεως, αυτό που, αν κρίνουμε από το παρόν της πόλεως των Αθηνών και των άλλων ελληνικών πόλεων και της χωρας, ούτε στα όνειρά μας δεν μπορούμε να σκεφτούμε, πόσο μάλλον να υλοποιήσουμε.

Αφερίμ.

Και εμείς όμως οι Έλληνες πρέπει και μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό.

Σημασία έχει το όραμα και όχι ποιος θα το υλοποιήσει.
Δημοσίευση σχολίου