Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Διαβάζουμε, φρίττουμε, αγανακτούμε, ενώ όλοι οι αρμόδιοι διαπλέκονται ευθέως …

Η ιδιαίτερη «φυλή» των στρατηγικών κακοπληρωτών ...

Στον αντίποδα αυτών που πληρώνουν συστηματικά τις υποχρεώσεις τους είναι εκείνοι που οφείλουν είτε στο Δημόσιο, δηλαδή στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, είτε στους ιδιώτες και κυρίως στις τράπεζες.Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο Δημόσιο και στις τράπεζες ανέρχεται σε 230 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν πάνω από ένα Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Πρόκειται για χρέος που σε κάθε περίπτωση «δεν είναι βιώσιμο» και κατανέμεται κατά:

• 108 δισ. ευρώ οφειλές προς τις τράπεζες, από τα οποία τα 65 δισ. ευρώ είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων, ενώ στα 43 δισ. ευρώ είναι τα χρέη των νοικοκυριών.

• 94,3 δισ. ευρώ οφειλές προς την εφορία από πάσης φύσεως φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

• 22,5 δισ. ευρώ προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνονται και οι μικρότερες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που ανεβάζουν το χρέος στα 29 δισ. ευρώ περίπου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 08.05.2017 : 18:00).


Ιλιγγιώδη ποσά. Κλασσική μέθοδος. Δανικά και αγύριστα.

Και οι βλάκες νομιμόφρονες πολίτες παρακολουθούν ενεοί τα τεκταινόμενα και μερικοί δυστυχείς δουλεύουν σκληρά για ένα μεροκάματο, ακόμα και του τρόμου και των χωματερών και των λαϊκών και του σκουπιδιάρη.

Και οι μάγκες απολαμβάνουν τα κλεμμένα έχοντας όλο το πολιτικό σύστημα με το μέρος τους και τη δικαιοσύνη μονίμως εν υπνώσει και τους νόμους ανενεργούς και παρκαρισμένους για να κυνηγούνται κατά βούληση, όσοι δεν είναι αρεστοί και όσοι ξεχωρίζουν από τη σούπα και τη μάζα.

Τελικά η κατάσταση θυμίζει έντονα τη κοινωνική ημέρα που ήταν η προηγούμενη νύχτα των εκλογών των χρόνων μέχρι το 1980 περίπου, όπου οι «έξυπνοι» πολίτες απολάμβαναν απόλυτη ελευθερία και έκαναν ότι γούσταραν και κυρίως χτίζοντας αυθαίρετα της μιας νύχτας, με την ενσυνείδητη κατάργηση των νόμων προκειμένου να επανεκλεγούν οι κατέχοντες την εξουσία. Θαυμάσια χρόνια.

Και κερατάδες και δαρμένοι. Η μοίρα μας.
Δημοσίευση σχολίου