Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Διαπίστωση – 13 - : … για την εμφάνιση μαθητών σχολείων …

Τώρα με τις εξετάσεις, βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στην τιβί παιδιά των σχολείων (κυρίως των αποφοίτων λυκείου) να έχουν επιμελημένη εμφάνιση πασαρέλας, μόδας και εμφάνιση μπαρ, σκυλάδικου, καφετέριας αλλά καμιά σχέση με τα αντίστοιχα παιδιά ή νέους των άλλων σύγχρονων κοινωνιών της Ευρώπης και των πολιτισμένων χωρών, στον πλανήτη ολόκληρο.

Η Ελληνική κοινωνία ανέχεται από το εξάμβλωμα και αδιαφορεί πλήρως αν παιδιά και νέοi της Ελλάδος έχουν κοινώς ξεσαλώσει και δεν σέβονται κανένα κανόνα, λογική, υποχρεώσεις και αρχές εν ονόματι της απολύτου ελευθερίας και της λογικής του «κάνω ότι γουστάρω». Προφανώς και με την ενθάρρυνση των γονέων τους ή την ανοχή τους.

Πολλοί θα μας πουν οπισθοδρομικούς και με μουχλιασμένες ιδέες.

Δεν έχουν δίκιο. Και οι μαθητές μας πρέπει να κατανοούν και να αποδέχονται ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με αυστηρές προδιάγραφες και υποχρεώσεις, μια και όλη η χώρα χρηματοδοτεί τη δική τους εκπαίδευση και  ανέλιξη σε σύγχρονους και χρήσιμους πολίτες. Και η σεμνότητα είναι  αρετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου