Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

  Η πλούσια Ψωροκώσταινα …

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Ορυκτός πλούτος, ασφαλιστικό και απασχόληση​​ … Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από μνημόνια και δανειστές, πρέπει με καθαρό και σαφή τρόπο να εντοπίσουμε νέες πηγές εθνικού πλούτου και νέες προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Οι ορυκτές πρώτες ύλες, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, οι αγωγοί φυσικού αερίου και η μετεξέλιξη της χώρας στη μεγαλύτερη τεχνική βάση της Μεσογείου για κατασκευή, συντήρηση κι επιδιόρθωση εξεδρών άντλησης και αγωγών αποτελούν τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 04.06.2017 : 18:08).


Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε για την εγκυρότητα των στοιχείων που παρατίθενται.

Μας προξενεί όμως κατάπληξη ότι δεν βρίσκεται κανένας στην κυβέρνηση και κυρίως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν νοιώθουν την ανάγκη να πληροφορήσουν σχετικά τους Έλληνες πολίτες και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Εδώ φθάνουμε στα όρια της εθνικής προδοσίας, να υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες και οι κυβερνώντες αποκρύπτουν τα στοιχεία και δεν ανασκουμπώνονται για να αξιοποιήσουν τους φυσικούς πόρους και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.

Ποιος θα τους βάλει μυαλό; Ποιος θα τους βάλει στη θέση τους;
Δημοσίευση σχολίου