Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ* Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία …

Μ​​ε την επικείμενη τοποθέτηση στο Διάστημα του Hellas Sat 3, 

Ο Hellas Sat 3 θα είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος σε τροχιά 

και σε μερικούς μήνες και του Hellas Sat 4, καθώς επίσης και με την εξαγγελθείσα δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, που αναμένεται επί χρόνια από την επιστημονική κοινότητα και τη βιομηχανία, η χώρα μας εισέρχεται επιτέλους οργανωμένα στον στρατηγικό τομέα του Διαστήματος. Η εκτόξευση του νέου δορυφόρου Hellas Sat 3 με έναν πύραυλο Arianne 5 έχει προγραμματιστεί για την 28η Ιουνίου από το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο στη Γαλλική Γουιάνα. Η τοποθέτηση του δορυφόρου θα γίνει σε γεωστατική τροχιά στο διαστημικό «οικόπεδο» που διαθέτει η χώρα μας πάνω από τον ισημερινό και σε γεωγραφικό μήκος 39 μοίρες ανατολικά του Γκρίνουιτς, πάνω δηλαδή από την περιοχή της Κένυα, αλλά θα ελέγχεται από Ελληνες μηχανικούς που θα βρίσκονται στο Κορωπί! Φαίνεται, μάλιστα, ότι η θέση αυτή θα αποτελέσει σύντομα μία από τις κυρίαρχες δορυφορικές θέσεις για παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 17:15, 4 Ιουνίου 2017).

Όταν διάβασα το άρθρο του κ. Σιμοπούλου νόμιζα ότι ονειρευόμουν και ζούσα σε άλλη χώρα και σε άλλο πλανήτη.

Τα ελληνικά ενημερωτικά μέσα δεκάδες χρόνια τώρα με έχουν κάνει να πιστεύω ότι τίποτε δεν γίνεται σωστό στην Ελλάδα, όπου κυριαρχούν η ανομία, η διαπλοκή, τα σκάνδαλα, η λεηλασία, οι βανδαλισμοί, η πορνεία, η διασπάθιση και ληστεία του δημοσίου ΄χρήματος, η τεμπελιά, τα ναρκωτικά, οι ασθένειες, οι συχνότατες και αποκρουστικές προσβολές της προσωπικότητας, η άγνοια της Ιστορίας, η εξαθλίωση των πολιτών, τα σαπιοκάραβα, οι υποκλοπές, ο αργυρώνητος συνδικαλισμός και εν τάχει όλες οι πληγές του Φαραώ.

Δεν πίστευα στα μάτια μου. Δεν πίστευα ποτέ ότι γίνονται τέτοια σημαντικά πράματα και στην Ελλάδα και διαθέτουμε και μάλλον αξιοπρεπείς υποδομές, ανεξάρτητα αν δεν είναι στην αιχμή των σχετικών τεχνολογιών.

Ελπίζω οι αρμόδιοι να λάβουν τον κόπο να ενημερώσουν με λεπτομέρειες του Έλληνες πολίτες και δη τους φερέλπιδες νέους που αναζητούν τρόπους και μέσα να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Σας ευχαριστούμε σεβαστέ κ. Σιμόπουλε για τον κόπο σας και τα εξαιρετικά άρθρα σας.

1 σχόλιο: