Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μικρότερα πρόστιμα και παράβολα για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων …

Μείωση παραβόλων και προστίμων «τακτοποίησης» αυθαιρέτων, αύξηση δόσεων, ειδικές εκπτώσεις και μια ατελείωτη περιπτωσιολογία περιλαμβάνει το νέο πολεοδομικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

 Χτίσε και εσύ μια αυθαίρετη βίλλα .. μπορείς  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9 Ιουνίου 2017

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του προτεινόμενου πλαισίου είναι η μετακίνηση της αρμοδιότητας για τους πολεοδομικούς ελέγχους από τις δημοτικές πολεοδομίες στις Περιφέρειες, η αυστηροποίηση των ποινών για τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά τον Ιούνιο του 2011 και η δυνατότητα αυθημερόν έκδοσης οικοδομικής άδειας στις κτηματογραφημένες περιοχές που καλύπτονται από πολεοδομικό σχέδιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, . ΕΛΛΑΔΑ 07:35, 9 Ιουνίου 2017).

Ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και νέα, νεότερη ρύθμιση με την οποία το κράτος με απλή αίτηση του αυθαιρετούχου θα αναλαμβάνει την ανακίνηση του αυθαίρετου και τον εκσυγχρονισμό του με την προϋπόθεση ότι ο αυθαιρετούχος θα καταβάλλει το νέο μικρότερο πρόστιμο νομιμοποίησης.

Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική και είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι Θεσμοί θα εγκρίνουν και την νέα αυτή  πρωτοβουλία της θεόσταλτης Ελληνικής κυβερνήσεως.
Δημοσίευση σχολίου