Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέο ρεκόρ ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας ...

Η ηλιακή ενέργεια σημείωσε νέο ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας για πρώτη φορά σχεδόν το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, περίπου 8,7 γιγαβάτ παράχθηκαν από ηλιακή ενέργεια το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, αντιπροσωπεύοντας το 24,3% του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από τον εθνικό φορέα του ηλεκτρικού δικτύου. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 10 Μαΐου, όταν η ηλιακή ενέργεια ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή 8,48 γιγαβάτ.

Θερισμός ηλιακής ενέργειας ...

Ο Πολ Μπάργουελ, διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιρειών Ηλιακής Ενέργειας, δήλωσε στην εφημερίδα Independent ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η ηλιακή ενέργεια παράγει περισσότερο ηλεκτρισμό από ό,τι η πυρηνική ενέργεια, με μόνο to φυσικό αέριο να την ξεπερνά.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα, που στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μια ισχυρή θέση στην απομάκρυνση του βρετανικού ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα», δήλωσε.

Οι περιβαλλοντολόγοι εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τα νέα, λέγοντας ότι το ρεκόρ έδειξε πόσο σημαντικός έχει γίνει ο τομέας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Βρετανία μόλις έφτασε ένα ακόμη ορόσημο στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει την όλο και πιο φθηνή ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο», δήλωσε η Χάνα Μάρτιν, επικεφαλής ενέργειας της Greenpeace Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το σημερινό νέο ρεκόρ αποτελεί μια υπενθύμιση για το τι θα μπορούσε να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο αν η κυβέρνησή μας ακυρώσει τις περικοπές στην υποστήριξη της ηλιακής ενέργειας και προωθήσει τις καθαρές τεχνολογίες που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, επιχειρηματικές ευκαιρίες και άφθονη καθαρή ενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες. Σε όλο τον κόσμο, η ηλιακή ενέργεια συνεχίζει να χτυπά νέα ρεκόρ καθώς το κόστος πέφτει και η αποτελεσματικότητα ανεβαίνει. Η Βρετανία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη αυτής της ενεργειακής επανάστασης», πρόσθεσε. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:17:29, Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 17:29).

Και εμείς στην Ελλάδα τι κάνουμε παιδιά;

Φιλοκαλούμεν ως ευτελείς και φιλοσοφούμε μετά μαλακίας.  (Σημείωση: σημερινή εκδοχή του περίφημου "Φιλοκαλούμεν τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας...").

Αντί η Ελλάδα να παράγει μεγάλα ποσοστά της καταναλισκόμενης ενέργειας από τον ήλιο, καταλαλήσουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λιγνίτη για να αποδείξουμε ότι είμαστε 50 χρόνια πίσω από την πολιτισμένη Ευρώπη.

Και που πήγαν τα πλάνα για συμπαραγωγή με τους Γερμανούς ενέργειας από τον ήλιο και εξαγωγή της στην Ευρώπη;

Όλα αερολογίες και ουτοπικά σχέδια ανικάνων ηγετών και μιας επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας ανίκανης να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και να πείσει την ολόμαυρη γραφειοκρατία και τους σκοταδιστές αρμόδιους ότι πρέπει να διαμορφώνουν πλαίσια που διευκολύνουν την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Αιωνία η μνήμη αξιομακάριστη Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου