Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Kαλύτερα φτωχός φοροφυγάς παρά νόμιμος μικρομεσαίος …
Τι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα; Να δηλώνεις το πραγματικό εισόδημα των 25.000 ευρώ και να συμβάλλεις τα μέγιστα στη χρηματοδότηση του «κοινωνικού κράτους» μέσα από τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ή να εμφανίζεσαι με ένα πενιχρό εισόδημα της τάξεως των 6.000 ευρώ αποφεύγοντας κάθε επιβάρυνση και αποκτώντας πρόσβαση σε επιδόματα και παροχές;

Η απάντηση εκτός από αυτονόητη είναι και μετρήσιμη: ο φοροφυγάς στην Ελλάδα θα απολαμβάνει καθαρό πραγματικό εισόδημα ακόμη και 267% υψηλότερο από τον νομοταγή. Μάλιστα, η εμμονή της κυβέρνησης να δείξει ότι βασική της μέριμνα είναι η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, οδήγησε σε μια οικονομική πολιτική η οποία καθιστά ακόμη πιο ισχυρό το κίνητρο της φοροδιαφυγής … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 05.06.2017 : 13:20).

Διαβάζουμε, αγανακτούμε και νοιώθουμε αποστροφή, περιφρόνηση και σχεδόν μίσος για όλους τους αρμοδίους που εξευτελίζουν κάθε έννοα νομιμότητας, λογικής και δίκαιης κατανομής των βαρών των πολιτών.

Φυσικά έτσι δημιουργούνται οι στρατιές των επίσημων ψηφοφόρων που θα δώσουν περιφανή και άνετη εκλογική νίκη στους απάτριδες προκρούστες της σύγχρονης δραματικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ναι, αυτής που εξαθλιώνει τα πάντα εν ονόματι της μόνιμης εγκατάστασης στην εξουσία και την απολαβή προνομίων, χωρίς κόπο πλουτισμού και της δύναμης να κάνει τους πολίτες να πέφτουν στα τέσσερα και να σε εκλιπαρούν να τους αφήσεις να ζησουν αξιοπρεπώς.

Ο νέος δικτάτορας έχει ήδη εκκολαφθεί, ήδη έχει πάρει μορφή, σχήμα, έχει δημιουργήσει μηχανισμό και εξαπλώνεται ραγδαία όπως ο καρκίνος.
Δημοσίευση σχολίου