Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Κώστας Φωτάκης: Ο αν. υπουργός Παιδείας που φέρνει την αριστεία στο ΣΥΡΙΖΑ …

Τον απολαύσαμε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο κ. Κουβαρά, στο κανάλι Αξιον 24, στις 29 Ιουνίου 2017.

Προφανώς και αναμέναμε ο κ. Φωτάκης να υπερασπιστεί το έργο που περιγράφει ότι παράγει στον Υπουργείο και φιλοδοξεί να αλλάξει το χάρτη της Ε&Τ στην Ελλάδα. Και μακάρι να επιτύχει και να δούμε όλα τα θαυμαστά υποσχόμενα.

Μας απογοήτευσε όμως εντελώς η στάση και η απάντησή του κ. αν. υπουργού στο θέμα της σημερινής καταστάσεως στα ελληνικά ΑΕΙ.

Έδειξε απόλυτα ευχαριστημένος από την κατάσταση που επικρατεί και πρόβαλε το γεγονός ότι τα ΑΕΙ παράγουν εξαιρετικούς αποφοίτους, καύχημα της Ελλάδος και περιζήτητους ανά τον πλανήτη.

Αν αληθεύει ότι είπε, τότε περιμένουμε τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Χάρβαρντ, το ΜΙΤ, η Οξφόρδη, το Μπέρκλεϊ, το ΕΤΗ Ζυρίχης, η ΟΠΣ Λωζάνης και κα. κα να αντιγράφουν το μοντέλο λειτουργίας των ελληνικών ΑΕΙ μήπως και καταφέρουν να πιάσουν τις επιδόσεις των ελληνικών πανεπιστημίων.

Μείναμε άφωνοι. Και δεν περιμέναμε ποτέ η ιδεολογία και το κόμμα να επιδρούν τόσο καταλυτικά στη λογική και στο τρόπο που βλέπει κανείς την πραγματικότητα και ιδιαίτερα ένας καταξιωμένος πανεπιστημιακός ερευνητής με διεθνείς περγαμηνές.
Δημοσίευση σχολίου