Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τα κόλπα για απεργίες επί πληρωμή …

Σε νέα μορφή συνδικαλιστικής δράσης αναδεικνύεται η κατάληψη χώρων του Δημοσίου εφόσον εξασφαλίζει δύο καλά. Από τη μια, και πίεση ασκεί αφού κανένας δεν μπορεί να εισέλθει στο υπό κατάληψη κτίριο και άρα η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι καθολική. 


 Σε τέτοια μέρη παράγεται ο πλούτος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12 Ιουλ 2017

Από την άλλη, και οι υπάλληλοι λαμβάνουν το ημερομίσθιό τους εφόσον δεν παρείχαν υπηρεσίες λόγω... κατάληψης. Η πρακτική ξεκίνησε να εφαρμόζεται κατά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους και επεκτάθηκε σε όλο το Δημόσιο. Ετσι, δεν εξαγγέλλονται πλέον «απεργίες» αλλά «δυναμικές κινητοποιήσεις» που συνοδεύονται από καταλήψεις. Μικρός αριθμός συνδικαλιστών καταλαμβάνει το κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες ή εμποδίζει την είσοδο στις ώρες εργασίας. Ετσι, οι εργαζόμενοι μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν μπορούσαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 19:00, 12 Ιουλίου 2017).

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλες οι απεργίες του δημόσιου πληρώνονται κανονικά και για αυτό έχουν καθολική επιτυχία. Έστω και με κάποια βία που εξασκούν οι αριστεροί κομματοσυνδικαλιστές στους μη συμμορφούμενους.

Από τα κλασσικότερα παραδείγματά είναι οι απεργίες στα πανεπιστήμια που ποτέ, μα ποτέ δε στερήθηκαν οι απεργοί το μεροκάματο, αν και σπάνια πολλοί από αυτούς βρίσκονται τις θέσεις τους ακόμα και εκτός απεργίας.

Οι καταλήψεις ήταν η χαρά του καθηγητή γιατί είχε όλο το δίκιο με το μέρος του να μην εμφανίζεται και να βγάζει άνετα το άλλο μεροκάματο, στο ιδιωτικό γραφείο, στο ιατρείο. .

Πρέπει να διωχθούν οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί που σχεδίασαν το νομικό μας πολιτισμό και το πλέγμα των άθλιων νόμων που έχουν μετατρέψει τους νομοταγείς πολίτες σε φορολογικά υποζύγια και άφωνους παρατηρητές στο μεγάλο φαγοπότι που κάνουν επί δεκάδες χρόνια οι κομματοσυνδικαλιστάδες, τα τρωκτικά του δημοσίου και οι στυλοβάτες του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου