Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Μια βιώσιμη εναλλακτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων …

Ενδιαφέρον το άρθρο των κκ. ΘΑΝΟΥ Χ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑ και ΒΑΪΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (Ο κ. Θάνος Χ. Μπουρτσάλας είναι καθηγητής και ο κ. Βάιος Κ. Τριανταφύλλου είναι ερευνητικός συνεργάτης, Columbia University Earth Engineering Center) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 17.07.2017 : 10:22).


​​
Η διαχείριση των απορριμμάτων συνδέεται άρρηκτα με την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων. Η αποτελεσματική διαχείριση αποτελεί, ωστόσο, αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης, σε ένα διεθνές περιβάλλον που ασφυκτιά από τη ραγδαία αύξηση αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), ενώ τα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας δεν μπορούν πλέον να συμβαδίσουν με την αστική επέκταση και την ταχεία εκβιομηχάνιση σε κάποιες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για τη βιώσιμη αξιοποίηση των αποβλήτων την οποία, ιδανικά, τα ολοκληρωμένα συστήματα ΑΣΑ πρέπει να ακολουθούν. Η ιεραρχία αυτών των μεθόδων φαίνεται στην πυραμίδα του σχήματος 1 …
Τι τα θες τι τα γυρεύεις.

Τα σκουπίδια τα αγαπούν τρελά οι ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας και δεν θα αφήσουν κανένα να τους τα πάρει. Ηδονίζονται να τα βλέπουν πανταχού παρόντα ενώ οι ίδιοι βολτάρουν ντυμένοι στα ΑΡΜΑΝΙ κουστούμια τους και παρφουμαρισμένοι, ώστε να εντυπωσιάζουν. Αλλά μάλλον θα είναι  άπλυτοι από κάτω και το σπίτι τους θα μοιάζει μα χωματερή.

Οι κκ. καθηγητές μάλλον ζουν σε άλλους κόσμους και σύμπαντα.

Η λύση είναι η κινητοποίηση όλου του πληθυσμού και η ανάθεση σε ιδιώτες όλων των σταδίων αποκομιδής, απομάκρυνσης, επεξεργασίας και ανάκτησης των χρήσιμων υλικών και η παραγωγή υποπροϊόντων και ενέργειας.
Δημοσίευση σχολίου