Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εντυπώσεις από ένα σύντομο ταξίδι στην Πάτρα …

Κάποιος βλάξ έκανε τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου Πατρών, πριν 3 περίπου μήνες. Προφανώς ποτέ δεν έκανε τη διαδρομή ή ήταν τυφλός. Ο δρόμος χρειάζεται αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί.

Η Πάτρα είναι μια άσχημη πόλις, άδενδρη, γεμάτη καφετέριες και μαγαζιά με καταναλωτικά ήδη. Και έκανε και ζέστη. Ρυπασμένη, αφρόντιστη, με δείγματα παλιών μεγαλείων.

Το θετικό της πόλεως είναι οι στοές στα ισόγεια των σχετικά νεών πολυκατοικιών και έτσι όπου δεν καταλαμβάνονται – παρανόμως υποθέτω – από αντικείμενα καταστημάτων, οι πεζοί μπορούν να περπατούν στη σκιά και να μη βρέχονται τον χειμώνα.

Είναι παραθαλάσσια, άλλα η πόλις δεν έχει μέτωπο στη θάλασσα, εξαιτίας του σιδηροδρόμου και του εμπορικού λιμανιού. Κρίμα

Στο κέντρο της πόλεως Πατρών, είδαμε ένα κτήριο που είναι ή ήταν του Πανεπιστημίου. Εκεί ούτε ζώα δεν μπορούν να διαβιούν. Να εργάζονται και να παρεπιδημούν. Πρόκειται για μνημείο και φαντάζομαι ότι ο δήμαρχος και το πανεπιστήμιο θα είναι όλοι υπερήφανοι για την ύπαρξή του.

Η πόλις μάλλον ακριβή με τα δεδομένα της Αθήνας αν και δεν χρειάστηκε να κάνουμε πολλές αγορές.  

Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ότι στο λεωφορείο από Πάτρα προς Ρίο, όλοι οι επιβιβαζόμενοι πλήρωναν εισιτήριο!

Η περιοχή του Ρίου θυμίζει άγρια δύση, δομημένη αυθαίρετα χωρίς υποδομές, δρόμους, λογική και βασικές λειτουργίες πόλεως. Και δεν φαίνεται κάνεις να έχει σχέδια για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Κοντά στη Γέφυρα, επί της παραλίας οι οσμές των αποβλήτων είναι εντονότατες, ενώ μας είπαν ότι υπάρχει μονάδα επεξεργασία λυμάτων και δίκτυο συλλογής ακαθάρτων. Προφανώς τίποτε δεν δουλεύει και τα λύματα συναντούν τη θάλασσα σε ένα αιώνιο χορευτικό γαϊτανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου