Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Γεωπολιτικές προτεραιότητες σε μια εποχή ανατροπών ...

… Η ​​πρόσφατη αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό δημιούργησε μιαν αίσθηση déjà vu. Βέβαια, στα παλαιά διακυβεύματα έχει προστεθεί το ζήτημα της εξόρυξης και της μεταφοράς των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Το νέο αυτό πρόβλημα δεν θεωρείται, όμως, ικανό να μεταβάλει ριζικά τη φύση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η αίσθηση συνέχειας αυτή είναι λανθασμένη. Η εσωτερική και η εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης κατά τα τελευταία έτη πρέπει να μας αφυπνίσει. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία και οι επιπτώσεις από τη γειτνίαση με τη χώρα αυτή ενδέχεται να αποκλίνουν δραματικά από τα ειωθότα. Οι φαινομενικά αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του Ταγίπ Ερντογάν αντανακλούν τις βαθύτατες ανησυχίες του για τη σταθερότητα της χώρας του και για τις σχέσεις της με τον γεωπολιτικό της περίγυρο. Ένα μεγάλο μέρος της μετριοπαθούς τουρκικής κοινής γνώμης προσφέρει υποστήριξη στο AKP, καθώς εκτιμά την πολιτική του ως έλασσον δεινό, εν συγκρίσει με τους κινδύνους αποσταθεροποίησης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.07.2017 : 21:54).

Σημαντικές επισημάνσεις που πρέπει να προκαλέσουν έντονο προβληματισμό και να κινητοποιήσουν όλους τους Έλληνες. Φυσικά, ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να κάνει τίποτε το σημαντικό, αλλά πολίτες χωρίς τη κατάλληλη επίσημη ενημέρωση είναι αδύνατον να αποτελούν αποτελεσματική άμυνα και μοχλό διαμόρφωσης εποικοδομητικών πολιτικών.

Και η κυβέρνηση φαίνεται να είναι παντελώς απούσα από τις εξελίξεις ή αυτή να είναι η εικόνα που αποκομίζουμε. Και σε κάθε περίπτωση δεν είναι καλή. 
Δημοσίευση σχολίου