Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Να ιδρυθούν Σχολές μελέτης της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας …

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που ενώ αναγνωρίζει τη μεγάλη συνεισφορά της Ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό, τη μεταχειρίζεται ως ένα απολιθωμένο κατάλοιπο της πολιτισμικής κληρονομιάς της και ένα σκουριασμένο, άχρηστο εργαλείο που δεν προσφέρει τίποτε στους συγχρόνους Έλληνες του καφενείου, της καφετέριας, της λαμογιάς και του ωχ αδερφέ.

Φωνάζουν ορισμένα φωτεινά μυαλά και επιχειρούν κάθε τόσο να αφυπνίσουν τους μάγκες νεοέλληνες, αλλά αυτοί πιστοί στις αρχές τους, βαριούνται που ζουν και κοιτούν την ευκολία τους και την ήσσονα προσπάθεια.

Οι φιλόμουσοι ιδρύουν Ωδεία, οι κοινωνικά ευαίσθητοι πολίτες ιδρύουν εθελοντικούς φορείς προσφοράς και ανάληψης πρωτοβουλιών προς αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, οι φιλάνθρωπου ιδρύουν νοσοκομεία, γηροκομεία, και άλλα ευαγή ιδρύματα. Οι πατριώτες προσφέρουν στο χωριό τους χρήματα για να βελτιωθούν υποδομές και να αφήσουν το όνομά τους σε κάποιο στήλη ή επιγραφή. Όλα αυτά ευπρόσδεκτα, αξιοσημείωτα και άξια θαυμασμού και ευγενούς άμιλλας.

Αλήθεια μήπως θα μπορούσαν οι λάτρεις και οι γνώστες της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας να λειτουργήσουν ένα είδος σχολών, όπου θα μελετάται η Ελληνική γλώσσα και θα παρέχονται δυνατότητες εκμάθησης σε όποιον ενδιαφέρεται και επιθυμεί;

Είναι σκόπιμο να αρχίσει ένα σοβαρός διάλογος με στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας. 
Δημοσίευση σχολίου