Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Να εκσυγχρονιστεί και ο ΕΟΠΥΥ … 

Μέχρι τώρα (εντός του 2017) αναγκάστηκα να μεταβώ 3 φορές σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να παραλάβω φάρμακα για ασθενή συγγενή μας.

Η διαδικασία είναι γραφειοκρατική και χρειάζεται (ευτυχώς άπαξ) εξουσιοδότηση με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής.

Την πρώτη φορά περίμενα 3 ώρες μέχρι την παραλαβή, αλλά τη δεύτερη και τρίτη κατάλαβα ότι αν πάω σε άλλες ώρες (προς το μεσημέρι) η αναμονή είναι λογική από μισή έως μία ώρα.

Η όλη επιχείρηση απαιτεί ένα πρόσωπο να έχει χρόνο για να πάει στο φαρμακείο, ενώ υπάρχει και μια δαπάνη 20 € για ταξί. Δεδομένου ότι αν κανείς επιχειρήσει να πάει με λεωφορείο, θα χρειαστεί 3 συγκοινωνίες και τουλάχιστον 2 ώρες για να πάει και 2 ώρες για να γυρίσει. Και ας σημειωθεί ότι εγώ βρίσκομαι σχετικά κοντά σε φαρμακείο και υπάρχουν και οι δυνατότητες συγκοινωνίας.

Προτείνουμε στο ΕΟΠΥΥ να ενεργοποιήσει υπηρεσία παραδόσεις κατ΄ οίκον με χρώση του ασθενούς (ένδειξη κατά την έκδοση της συνταγής). Μια εταιρεία ταχυμεταφορών θα χρέωνε περίπου 5 €, ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα μπορούσε να χρεώνει 10 €, αν λάβει κανείς υπόψη του και την ενασχόληση υπαλλήλου για την επιτυχή παράδοση.

Με το τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι μεγάλες ουρές και αναμονές, θα διευκολυνθούν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και θα δημιουργηθούν δουλειές για υπαλλήλους των εταιρειών ταχυμεταφορών. Και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι  άμεση και αποτελεσματική, για όποιον τουλάχιστον το επιθυμεί.
Δημοσίευση σχολίου