Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Ζωντανεύει η θρυλική έπαυλη του μαικήνα των τεχνών Αλέξανδρου Ιόλα …

Η θρυλική έπαυλη του μαικήνα των τεχνών Αλέξανδρου Ιόλα, στην Αγία Παρασκευή, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε αλλά τώρα η τύχη της φαίνεται ότι αλλάζει, αφού ο δήμος Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να την αγοράσει, να την επισκευάσει να τη μετατρέψει σε Μουσείο και χώρο πολιτισμού.


Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, αρκετοί που γνώριζαν την ύπαρξη της σπάνιας και ανυπολόγιστης αξίας συλλογής του, η οποία κάποτε αριθμούσε περισσότερα από 10.000 χιλιάδες έργα τέχνης, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:13:45, Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 08:00).

Μια ακόμα απόδειξη της μαφιόζικης σύγχρονης Ελλάδας.

Δεν έχει υπάρξει καμία περίπτωση που εμβληματικές περιουσίες, κληροδοτήματα, δημόσια περιουσία δε λεηλατήθηκαν, διερπάγησαν, ληστεύτηκαν, βανδαλίστηκαν, ερημώθηκαν, σχεδόν γκρεμίστηκαν (Οικία Ιόλα, Ανάκτορα, κληροδοτήματα, βιομηχανικές εγκατστάσεις, προσφορές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, Άγιον Όρος, Ξενία και χιλιάδες γνωστές και άγνωστες στους πολίτες περιπτώσεις).

Και ύστερα από χρόνια και ζαμάνια και αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο της αποκαθήλωσης και της ληστείας και έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη των ληστών, των κυκλωμάτων και των εγκληματιών, επέρχεται η λύση της τραγωδίας και οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί. Και η αποκατάσταση όσων έχουν απομείνει και δεν ενδιαφέρουν τους βανδάλους.

Και εμείς ευγνώμονες, θαυμάζουμε και υποστηρίζουμε. Τι ακριβως;
Δημοσίευση σχολίου